Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
nl_NL Nederlands (Nederland) nl

Zo ziet het ontwikkelproces van onze smaakmakers eruit

2020-11-26 09:45:18

Interview met productontwikkelaar Yvan Keijlewer

Bij Natural Spices kun je terecht voor klein- en grootverpakkingen van smaakmakers, het ontwikkelen van eigen producten onder private label en sinds kort ook voor kruidenmixen voor thuis. Zowel de professional als de thuiskok zijn bij ons aan het juiste adres als het gaat om 100% natuurlijke smaakmakers van de beste kwaliteit. Maar voordat jij deze in huis hebt, heeft productontwikkelaar Yvan hier al veel kennis, passie en liefde in gestoken. We geven je graag een kijkje achter de schermen en hebben Yvan geïnterviewd over het ontwikkelproces van de smaakmakers. Aan het eind van deze blog vind je ook nog leuke tips voor als je hiermee zelf aan de slag gaat!

Werken vanuit het hart

Yvan heeft een enorme passie voor koken. Deze passie en zijn kookkunsten deelt hij het liefst met familie en vrienden. In zijn gerechten gebruikt hij maar al te graag kruiden als oregano, basilicum en rozemarijn, want de Italiaanse keuken is zijn favoriet. Voor een heerlijke Melanzane alla parmigiana kun je dan ook zeker bij hem terecht. Yvan werkt vanuit zijn hart; met al zijn passie en gedrevenheid ontwikkelt hij de producten voor Natural Spices.  

ontwikkelproces

Ontwikkelproces – producten onder private label  

Wanneer je de proefkeuken binnenloopt, waan je je in de sfeer van kruiden en specerijen. Eén ding is dan zeker: Yvan is met al zijn enthousiasme bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten. Zo nu en dan laat hij je iets proeven, waarbij hij in geuren en kleuren uitlegd waar hij mee bezig is. Verder staat het whiteboard aan de muur vol met nieuwe ideeën en staan er verschillende samples op tafel, klaar om getest te worden of om naar de klant te gaan.  

Yvan vertelt: “Je kunt bij ons terecht voor het optimaliseren van bestaande producten, maar ook voor de ontwikkeling en productie van nieuwe producten. Te allen tijde gaan we in gesprek met de klant en zetten we alle eisen op een rij: Welke producteigenschappen dient het product te hebben? Denk bijvoorbeeld aan vetvrij, suikerarm, zoutloos en allergenenvrij. Welke ingrediënten dienen er wel en niet in te zitten? Hoe ziet de perfecte kleur en textuur eruit? Met deze eisen ga ik vervolgens aan de slag. Ik kijk daarna welke bestaande grondstoffen we in huis hebben om daar vervolgens mee te experimenteren. Binnen het bedrijf zijn we voor deze grondstoffen gecertificeerd, zodat we de klant kunnen verzekeren van een product met topkwaliteit.” 

Yvan vervolgt: “De grootste uitdaging zit ‘m in het creëren van de perfecte balans van smaak, kleur en viscositeit. Juist deze uitdaging vind ik het leukste aan maatwerk”, vertelt hij glimlachend. “Om dit te realiseren, dien ik de ingrediënten gereduceerd toe te voegen of eruit te halen. Doordat ik de contactpersoon ben en er verder geen tussenpersonen betrokken zijn, kunnen we snel schakelen indien een aanpassing gedaan moet worden. “Uiteindelijk gaan we voor het beste resultaat – waarbij we aan alle wensen van de klant voldoen.” 

Wil je meer weten over maatwerk? Lees hier meer. 

Ontwikkelproces – consumentenlijn 

Naast de smaakmakers onder private label en individuele smaakmakers in klein- en grootverpakkingen, zijn we onlangs gestart met onze eigen kruidenmixen voor thuiskoks. Als je aan Yvan vraagt wat hij het belangrijkste vond bij het ontwikkelen ervan, antwoordt hij: "het creëren van smaak met op basis van 100% natuurlijke kruiden en zonder toevoegingen. En ik heb rekening gehouden met de veelzijdige toepassing ervan. Zo kun je de Smoothie Operator toevoegen aan elke smoothie en Porky’s Rub aan een rollade, varkenshaas én karbonade, om maar wat voorbeelden op te noemen." Over Yvan’s favoriete kruidenmix gesproken: “Rosemary’s Chicken!” 

Consumentenlijn

Wil je meer weten over de consumentenlijn? We hebben daar een leuke blog over geschreven! 

 

Thuis aan de slag met kruidenmixen en sauzen?  

Yvan vertelt: “In principe zitten er geen regels aan het maken van een zelfgemaakte kruidenmix of saus. Houd in je achterhoofd dat alle producten al een lekkere smaak van zichzelf hebben. Smaakmakers ondersteunen daarbij; je hoeft er dus niet heel veel van te gebruiken”, adviseert Yvan. Hij vervolgt: “peper en zout geven standaard een upgrade aan je gerechten. Vanaf die basis kun je verder. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van basilicum of oregano aan tomatensaus. Of een kruidenmix voor gehakt met peper, zout, nootmuskaat, foelie en kardemom. Maak je een saus? Dan geeft Yvan als tip mee dat je deze kunt binden met bindmiddelen zoals zetmeel en de sausbinders van Natural Spices.” 

Wil je meer weten over het ontwikkelproces en/of samen met ons werken? Neem dan contact met ons op. We zijn natuurlijk ook ontzettend benieuwd naar jouw creaties! Deel ze met ons op Instagram, Facebook en Twitter.