Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
nl_NL Nederlands (Nederland) nl
Bindmiddelen

De onmisbaarheid van bindmiddelen in je keuken

Bindmiddelen mogen eigenlijk niet ontbreken in je keuken. Ze bestaan in vele verschillende varianten, elk met zijn eigen specifieke eigenschappen. Ze worden gebruikt om vloeibare voedselproducten de juiste dikte te geven of samen tot een homogene massa te verbinden. Behalve de dikte worden geen andere factoren beïnvloed. De moleculen van deze middelen zorgen ervoor dat die van de andere producten zich met elkaar kunnen vermengen. Bindmiddelen zijn nodig bij producten zoals saus, soep en desserts zoals vla en pudding.

Zetmeelhoudende of niet-zetmeelhoudende bindmiddelen

Bindmiddelen kunnen zowel van plantaardige als van dierlijke oorsprong zijn en kunnen in twee categorieën worden opgedeeld: zetmeelhoudende en niet-zetmeelhoudende bindmiddelen. Voorbeelden van zetmeelhoudende bindmiddelen zijn aardappelmeel en bloem, maar ook maïs. Deze hebben van zichzelf geen smaak. Onder de niet-zetmeelhoudende soorten worden onder andere eieren, boter en gelatine verstaan.

Koude en warme bereidingen

Sommige bindmiddelen kunnen in zowel koude als warme bereidingen gebruikt worden. Ook bestaat er een grote groep die hun bindende eigenschappen enkel en alleen verkrijgen door middel van verhitting. Dit geldt voor bijvoorbeeld bloem en maizena, die met warm water tot een soort van papje gemaakt moeten worden. Ook gelatine heeft warmte nodig om zijn werk te kunnen doen. We noemen deze varianten dan ook warme bindmiddelen. Enkele producten, zoals eieren en room, kunnen hun bindende functie zowel op hoge als lage temperaturen realiseren.

Het breedste assortiment online kopen

Vanzelfsprekend kan niet voor elk gerecht hetzelfde middel gebruikt worden. Elk product heeft namelijk een andere samenstelling en wordt ook op een andere temperatuur geserveerd. Bij Natural Spices ben je echter aan het juiste adres voor het online bestellen van het breedst denkbare assortiment bindmiddelen. Heb je specifieke wensen of voorkeuren? Ook dat is geen probleem. Het is namelijk eveneens mogelijk om varianten zonder gluten, zonder zout en op vegetarische basis te kopen.