Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
nl_NL Nederlands (Nederland) nl
Koudbinder

Koudbinder

2 Beoordeling(en)
  • Niet tevreden? Geld terug!
  • Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd
  • Kwaliteit verzekerd door certificeringen
  • Klanten geven Natural Spices een 9.1
  • Slechts €4,95 verzendkosten voor bestellingen onder €35

Koudbinder voor soepen en salades


Koudbinder is een bindmiddel dat is ontwikkeld om vochtafscheiding van verschillende ‘natte’producten te binden of stabiliseren. Zo wordt het onder andere gebruikt bij groente en vlees, maar vooral bij soepen en salades. Je voegt het additief toe wanneer je voedingsmiddel op een lage temperatuur is. Tijdens een verwarmingsproces is het niet te gebruiken. Bij Natural Spices kun je koudkinder eenvoudig online kopen in een verpakking van 750 gram, 1,5 kilo of 7 kilo.



Hoe gebruik je koudbinder?


Koudbinder toepassen in je keuken is erg eenvoudig. Als je ziet dat het door jou bereide voedingsmiddel nog te veel vocht bevat, strooi je de koudbinder hieroverheen. De vuistregel is dat je voor elke kilo aan voedingsmiddel vijf gram van dit bindmiddel gebruikt. Na het mengen van dit additief door je bereiding, wacht je enkele minuten. Zo geef je het de tijd om zijn werk te laten doen en het gewenste effect te bereiken. Daarna meng je je product weer door elkaar. Blijkt het vocht onvoldoende te zijn gebonden? Dan herhaal je dit simpele proces nog eens.



De samenstelling van koudbinder


Deze koudbinder die je hier online kunt kopen, bestaat uit dextrose en verdikkingsmiddel. Dextrose is een van maïs afkomstige suiker. Scheikundig gezien is deze suikersoort nagenoeg gelijk aan glucose. Het wordt in de volksmond ook regelmatig druivensuiker genoemd, maar met deze fruitsoort heeft het niets te maken. Door zijn bindende eigenschappen is het een ideaal product om in voedingsmiddelen te gebruiken.



Het verschil met warmbinder


De benaming verraadt het wellicht al, maar het verschil met warmbinder is de temperatuur van de voedingsmiddelen die je wilt binden. Warmbinder voeg je tijdens het verwarmproces van bijvoorbeeld een soep of een saus toe en wordt gezien als een basisbindmiddel. Wanneer je warmbinder in je bereiding hebt gebruikt, is het wel mogelijk om daarna nog koudbinder toe te passen, maar andersom niet.

Voedingswaarden per 100 gram

Energie924,62 kJ
Energie220,8 kcal
Vetten0 gram
waarvan verzadigde vetzuren0 gram
Koolhydraten82 gram
waarvan suikers55,1 gram
Eiwitten0 gram
Vezels26,8 gram
Zout0 gram
  • Gebruik5 gram per kilogram
  • Ingrediëntendextrose, verdikkingsmiddel: E415
  • Land van herkomstNederland

Prijzen industrie & groothandel

Voor industriële bedrijven / groothandels hebben we een aparte sectie, minimale bestelling van EUR 1.000.

  • Koop je producten rechtstreeks bij de producent
  • Ontwikkeld en geproduceerd door Natural Spices
  • Krijg gegarandeerd altijd de beste kwaliteit en prijs
  • Geen verzendkosten voor al je bestellingen
Contact opnemen