Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
nl_NL Nederlands (Nederland) nl

Over ons

Gezonde voeding is een kwestie van smaak

Natural Spices is al meer dan 85 jaar dé natuurlijke smaakmaker in de keuken. Wij maken gezondere smaakmakers waarmee iedere consument bewust kan genieten van een bijzondere smaakbeleving – zowel voor het maken van een Michelin sterren waardig 6-gangen menu als een snelle hap. Wij weten wat Europa vandaag de dag lekker vindt. We helpen iedereen van professional tot thuiskok om gezondere voeding op tafel te zetten. Onze 100% natuurlijke kruiden en specerijen en sauzen en marinades met minder calorieën, vet, zout en suiker zijn de basis van écht goed en voedzaam eten. Hiermee maken wij gezond eten eenvoudiger, zonder dat er hoeft te worden ingeleverd op smaak. Zo kan de consument door het aanbrengen van kleine veranderingen op het bord een grote verbetering in de gezondheid behalen. Optimaal genieten en een optimale smaak gaan bij ons hand in hand.


Honderden kruiden, specerijen en andere producten zijn dagelijks leverbaar vanuit onze online groothandel. Met onze smaakmakers maken we voeding zo natuurlijk mogelijk. Zo hebben wij een ruim aan biologische producten en producten die vrij zijn van E-nummers.

Ons recept voor succes

Het produceren van kruidenmixen, sauzen en marinades is zeer nauwkeurig en afwisselend werk. We betrekken alle medewerkers bij het dagelijks optimaliseren van processen en verbeteren van de kwaliteit van onze producten, zonder een leuke werksfeer en gezellige momenten samen uit het oog te verliezen. Om deze reden houden wij ons recept voor succes in gedachten bij alles dat we doen.

Ons recept voor succes:

Een flinke scheut bekwaamheid. Wij weten wat we doen, onze collega’s zijn goed opgeleid, hebben ruime ervaring en voeren hun werkzaamheden goed en veilig uit. Bij twijfel kijken zij onze handboeken na en overleggen samen over de beste manier van aanpak. Het moment dat je bij ons team komt is nog maar het begin. We bieden leer- en ontwikkelingsmogelijkheden en de nodige tools om je vaardigheden uit te breiden en je carrière vooruit te helpen. We zijn altijd op zoek naar optimalisaties in onze dagelijkse manier van werken die we, eenmaal getest en nuttig bevonden, meteen implementeren. Iedereen is op de hoogte van algemene informatie en belangrijke lopende projecten

Een grote dosis kwaliteit. Wij leveren alleen kwalitatief hoogwaardige producten waar we zelf tevreden mee zijn. Naast onze eigen kwaliteitseisen worden onze processen gewaarborgd en jaarlijks op meerdere aspecten getoetst door externe certificeringspartijen. Kwaliteit gaat voor ons verder dan alleen de smaak en productsamenstelling. Het is ook onze verantwoordelijkheid om voor verpakkingen en processen te kiezen met een zo laag mogelijke impact op onze kwaliteit van leven (het milieu).

Een omvangrijke schep eerlijkheid. We komen afspraken na, nemen onze verantwoordelijkheid en durven onze fouten toe te geven. Medewerkers ontvangen een eerlijke beloning voor de bijdrage die ze leveren en onze klanten betalen een eerlijke prijs voor de kwaliteit die ze ontvangen. We zijn loyaal aan samenwerkingspartners, waarbij ons uitgangspunt is dat samenwerking en begrip altijd van twee kanten komen.

Een forse portie authenticiteit. We bewandelen onze eigen weg en doen waar dat waar we zelf in geloven. Voor ons zijn gezondheid, smaak en kwaliteit vereiste eigenschappen van elk product. We houden van natuurlijke producten en kiezen voor oplossingen die een lagere impact op onze leefomgeving hebben. Ook wanneer dit niet de goedkoopste optie is. De klanten waarvoor wij een receptuur ontwikkelen krijgen allemaal een product ontwikkeld met een eigen persoonlijke receptuur op maat, nooit een kopie van een bestaande receptuur.

Een royaal deel respect. Wij gaan respectvol met klanten, leveranciers en collega's om en verwachten dat er ook respectvol met ons wordt omgegaan. We laten iedereen in zijn waarde, iedereen levert een bijdrage naar eigen kunnen. We kiezen er bewust voor om ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen omdat we geloven dat iedereen een bijdrage moet kunnen leveren aan onze missie. We reageren snel op vragen, lossen fouten op en communiceren op een duidelijke en vriendelijke manier.

Een aanzienlijke hoeveelheid toewijding. We zijn trots op wat we doen. Ons doel is om het meeste uit elke dag te halen, waarbij aantallen een rol spelen maar kwaliteit onze focus heef. We zien ieder vraagstuk van (potentiele) klanten als een persoonlijke missie en stoppen niet voordat we een oplossing hebben waar wij tevreden mee zijn.

Onze geschiedenis

We nemen je graag mee terug in de tijd, want Natural Spices is al meer dan 85 jaar de natuurlijke smaakmaker in de Nederlandse keuken. En daar zijn we uiteraard trots op!

Het begon allemaal in 1935 toen mijnheer Wellinghoff een bedrijf oprichtte dat handelde in kruiden en specerijen. In 1967 nam de heer H. Schuurman, de molenaar van Molen de Bloem, zijn stokje over en vestigde het bedrijf in de karakteristieke molen op de Haarlemmerweg in Amsterdam.

Ons persoonlijke avontuur begon toen Yvan Keijlewer, oud slager en gepassioneerd hobbykok, eind jaren negentig in dienst trad als vertegenwoordiger. Hij verloor zijn hart aan de kleurrijke industrie van kruiden en specerijen en nam het bedrijf eind jaren negentig over. De molen in Amsterdam werd al snel te klein en ingeruild voor een prachtig pand aan De Dollard 5 in Watergang.

In 2005 kwam zoon Yvo, de tweede generatie Keijlewer, bij het bedrijf.

In 2003 heeft Yvan’s zoon Yvo, de tweede generatie Keijlewer, zijn baan als financieel consultant opgezegd. Hij werd niet gelukkig van zijn werk. Terwijl hij onderzocht wat hem wél gelukkig maakt ging hij zijn vader bij Natural Spices – toen nog Schuurman genaamd – ondersteunen met verschillende werkzaamheden. Na twee jaar in het bedrijf te hebben meegedraaid en kennis op te hebben gedaan van de markt kwam zijn eureka moment: zijn geluk ligt in het uitbouwen van Natural Spices van een handelsbedrijf naar een eigen productiefaciliteit. In 2005 kwam Yvo bij het bedrijf.

Na enkele jaren met zijn vader alle beslissingen samen te hebben genomen staan Yvan en Yvo in 2010 voor een beslissing waar ze het niet over eens worden: investeren in extra productiecapaciteit en ruimte maken voor de toekomst of de vruchten plukken van alle jaren hard werk? Dit blijkt een kantelpunt in de geschiedenis van Natural Spices, Yvo neemt het bedrijf en de dagelijkse leiding over van zijn vader. Yvan blijft als productontwikkelaar aan Natural Spices verbonden. Het bedrijf verhuist naar een ruimere locatie in Mijdrecht.

In 2017 ontvangt Yvo van een gewaardeerde klant het verzoek om een gezondere saus te ontwikkelen. Door de persoonlijke interesse van Yvo voor sport en gezondere voeding is hij meteen enthousiast over dit product. Yvan’s product- en proceskennis resulteert in een receptuur voor een gezondere saus. Dit blijkt een gat in de markt!

In januari 2020 zijn de eerste signalen van COVID-19 zichtbaar, langzaam zakt een deel van de omzet terug door de sluiting van de horeca. Consumenten koken meer thuis en experimenteren met nieuwe en buitenlandse gerechten en smaken. Het consumentenbewustzijn van een goede gezondheid en de invloed van goed eten op een goede gezondheid wakkert aan. Dit is dé kans voor Natural Spices om een consumentenlijn te introduceren, waarin smaak en gezondheid hand in hand gaan. Met een gedeelde passie voor gezondere en lekkere voeding, Yvo’s bedrijfseconomische achtergrond en Yvan’s onevenaarbare passie voor productontwikkeling, bouwen vader en zoon dagelijks verder aan het bedrijf. Elke dag werken ze met de rest van het Natural Spices team samen aan de ambitie om in 2032 op de tafel te staan bij 184 miljoen Europese huishoudens.

 
geschiedenis kruiden en specerijen