Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
nl_NL Nederlands (Nederland) nl

Gedroogde groenten

Ben je op zoek naar gedroogde groenten van de beste kwaliteit? Dan ben je bij Natural Spices aan het juiste adres! We leveren verschillende soorten gedroogde groenten en mixen die ervoor zorgen dat jij de lekkerste groentesoep, erwtensoep, nasi, bami, vleesgerechten en stamppotten op tafel zet.

Gedroogde groenten

Gedroogde groenten: handig én gezond

Gedroogde groenten zijn vandaag de dag populairder dan ooit. Alhoewel er vroeger veelvuldig werd gedacht dat ze een veel lagere voedingswaarde hebben dan hun verse soortgenoten, is tegenwoordig het tegendeel bewezen. Gedroogde groenten blijken namelijk juist erg gezond te zijn. Je kunt ze gebruiken voor allerlei maaltijden: groentensoep, erwtensoep, nasi, bami, vleesgerechten en stamppotten om maar wat voorbeelden te noemen. Het grote voordeel is ook nog eens dat de groenten een stuk langer houdbaar blijven. Bij Natural Spices kan je een brede variëteit en ook verschillende groentemixen online bestellen.

Koken met gedroogde groenten

Omdat gedroogde groenten een stuk intenser smaken dan verse, gebruik je er tijdens het koken dan ook aanzienlijk minder van. Alhoewel de verhouding voor elk soort groente ietwat kan verschillen, is de algemene vuistregel dat je een kwart van het gewicht aanhoudt dat je normaal aan verse groente zou gebruiken. Vermeldt een recept dus dat je tweehonderd gram nodig hebt, dan betekent dit in de praktijk dat je slechts vijftig gram aan gedroogde groenten hoeft toe te voegen. In sommige recepten dienen deze geweld te worden voordat je ze gebruikt. Dit doe je in koud of lauwwarm water. In de meeste gevallen is vijf minuten voldoende. Daarna kun je ze bakken.

Vitaminen en mineralen

Het drogen van voedsel heeft een verwaarloosbaar effect op de voedingswaarde. Omdat het drogen al op relatief lage temperatuur kan gebeuren, gaan er weinig vitaminen verloren. Dit in tegenstelling tot technieken zoals inmaken en invriezen. Behalve de vitaminen blijven in gedroogde groenten ook de hoeveelheden mineralen en vezels bijna helemaal intact. Sommige groenten lijken na het drogen wat zoeter te smaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de ui en wordt veroorzaakt door het onttrekken van water. Echter verandert dit alleen lichtelijk de smaak en blijft de hoeveelheid koolhydraten en calorieën hetzelfde. Bij Natural Spices kan je bijna elke denkbare groente online kopen.