Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
nl_NL Nederlands (Nederland) nl
Traditionele Indische gerechten kennen specifieke kruiden en specerijen. De smaakmakers die je hier vindt, worden voornamelijk gebruikt in de Indische keuken. De meest gebruikte smaakmakers zijn bijvoorbeeld laos, komijn, gember, kurkuma, koriander en sereh. Met deze kruiden en specerijen zet je in een handomdraai de lekkerste gerechten op tafel met een Indische twist. Bij Natural Spices bestel je deze smaakmakers van premium kwaliteit tegen de scherpste prijzen.
Indische kruiden

De belangrijkste kruiden in de Indische keuken

De indische of indonesische keuken is wereldberoemd en staat bekend om het gebruik van veel kruiden. Deze losse kruiden worden verwerkt tot boemboes, of kruidenpasta’s, en hiermee ontstaan de lekkerste gerechten. Je kunt het zo gek niet bedenken of een bepaald kruid of specerij komt voor in een gerecht. Dat komt vooral doordat Indonesië uit verschillende eilanden bestaat en ieder eiland, streek of regio een eigen smaak heeft ontwikkeld. Als je zelf aan de slag wilt met de Indische keuken, zorg dan dat je de volgende kruiden op z’n minst in huis hebt: komijn/djinten, koriander/ ketoembar, kruidnagel/cengkeh, steranijs/bunga lawang, kurkuma/koenjit, gember/djahé en laos/galangal. Verder wordt er veel citroengras/sereh en salamblad gebruikt. Mocht je geen salamblad kunnen vinden, dan kun je ook laurier gebruiken. Tot slot mogen kokos en rode peper natuurlijk niet ontbreken.

 

Is de Indische keuken heet gekruid?

Indonesisch eten staan bij velen bekend als heet, maar gelukkig bevat niet ieder gerecht rode pepers. Voor echt heet eten moet je Thaise gerechten proberen, de indische keuken is vooral kruidig en soms pittig. Wist je dat rode pepers door Portugezen zijn geïntroduceerd in de Indische keuken? Daarvoor kwam de pittigheid vooral van zwarte peper en gember. Boemboes bevatten vaak rode pepers of rawits, maar door de lange bereidingstijd verliezen deze hun intense heetheid. Als je Indische gaat koken dan mag sambal natuurlijk niet ontbreken. Dit is een mengsel van rode pepers, ui, knoflook, tomaten, trassi en diverse kruiden. Met een sambal kun je je eten zo pittig of heet maken als je zelf wilt. Of durft.

 

Wat zijn bekende Indische gerechten?

Nederland heeft een bijzondere culinaire band met Indonesië en in beide landen zijn lokale gerechten ingeburgerd. Zo weet je in Nederland onbewust misschien toch wat Indonesische gerechten en woorden. En als je in Indonesië bent geweest dan zie je ook regelmatig Nederlands voorbijkomen op de menukaart. In Nederland zijn bepaalde losse gerechten als nasi & bami goreng, rendang, daging smoor, sajoer boontjes, saté en soto ajam erg bekend. Begin je al honger te krijgen? Schaf dan snel een goede, en vooral grote, vijzel aan en maak snel de lekkerste gerechten met de kruiden en specerijen van Natural Spices.