Capsicum frutescens
- Niet tevreden? Geld terug!
- Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd
- Kwaliteit verzekerd door certificeringen
- Klanten geven Natural Spices een 9.1
- Slechts €4,95 verzendkosten voor bestellingen onder €35
Chillies gebroken 2-4 mm voor de ‘hete’ keuken
Chillies gebroken 2-4 mm gebruik je om jouw gerechten ‘heet’ te laten smaken. Je kunt het toevoegen aan de chili con carne of curry. Maar ook is het uitstekend bruikbaar om een pastagerecht een scherpe draai te geven. Chillies gebroken 2-4 mm worden ook wel chilipeper vlokken genoemd. Het lekkerst is om ze in een gerecht mee te bakken of te stoven. Je kunt ze bij Natural Spices online bestellen in een verpakking van 1, 10 of 25 kilo. Na het kopen zijn ze lang houdbaar, mits je ze op een donkere, droge plaats bewaart.
Waar komen chillies gebroken 2-4 mm vandaan?
Chillies gebroken 2-4 mm zijn de fijngemalen stukjes van de gedroogde Spaanse peper, die ook wel rode peper wordt genoemd. Oorspronkelijk komen deze uit Zuid-Amerika. Voordat de Spanjaarden het gebied veroverden en de peper aan de rest van de wereld werd geïntroduceerd, werd deze er al duizenden jaren gebruikt. De stof capsaïcine is verantwoordelijk voor de scherpte van de peper. Het bevindt zich vooral in de zaden en zaadlijsten van de peper en in mindere mate in het vruchtvlees. Chillies gebroken 2-4 mm voeg je naar smaak toe aan je gerecht. Je doseert dus naar behoefte.
Het verschil tussen chilipeper en cayennepeper
Chillies gebroken 2-4 mm zijn dus afkomstig van de chilipeper, oftewel de Spaanse of rode peper. Chili is eigenlijk een verzamelnaam voor pittige pepers, bijvoorbeeld de cayennepeper. Er bestaat dus geen verschil tussen beide, de cayennepeper is een van de vele varianten en betreft tot poeder gemalen gedroogde chilipepers.
Waarom het gebruiken van chillies gebroken 2-4 mm gezond is
Chillies gebroken 2-4 mm voegen niet alleen de gewenste scherpte toe aan je gerecht, ze zijn ook nog eens gezond. Chilipeper heeft verschillende goede eigenschappen. Zo is het goed voor je stofwisseling en je vetverbranding. De capsaïcine, die ook verantwoordelijk is voor de scherpe smaak, is hier de oorzaak van. Bovendien heeft hij ook een antibacteriële werking. Daarnaast is chilipeper bloeddrukverlagend en bevat hij verschillende vitamines. Chillies gebroken 2-4 mm bevatten zelfs meer vitamine C dan citrusvruchten.
Wil je meer weten over chili? We hebben er een leuke blog over geschreven! Deze vind je hier.
Voedingswaarden per 100 gram
Energie | 1344,22 kJ |
Energie | 321 kcal |
Vetten | 9,1 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 gram |
Koolhydraten | 59 gram |
waarvan suikers | 0 gram |
Eiwitten | 12,5 gram |
Vezels | 4 gram |
Zout | 0 gram |
- GebruikAfhankelijk van toepassing; naar smaak.
- Ingrediëntenchili
- Land van herkomstChina
Prijzen industrie & groothandel
Voor industriële bedrijven / groothandels hebben we een aparte sectie, minimale bestelling van EUR 1.000.
- Koop je producten rechtstreeks bij de producent
- Ontwikkeld en geproduceerd door Natural Spices
- Krijg gegarandeerd altijd de beste kwaliteit en prijs
- Geen verzendkosten voor al je bestellingen