Chillies heel rood
Met chillies heel rood voeg je een flinke dosis pit toe aan je maaltijd. Het gebruik van deze hele, gedroogde pepers is dan ook niet voor watjes. Met chillies wordt de rode peper bedoeld, die ook wel bekend staat als de Spaanse peper of chilipeper. De pepers bak of stoof je mee in een gerecht. Chilipepers prikkelen de zintuigen in je mond, waardoor je de sterke hitte en pittigheid waarneemt. Je kunt chillies heel rood online bij ons bestellen in een verpakking van 100 gram of 1 kilo.
Chillies heel rood komen oorspronkelijk uit Amerika. De plant waaraan hij groeit behoort tot de Capsicum-familie, dezelfde familie als waartoe de paprika en de cayennepeper behoren. De Spanjaarden hebben ervoor gezorgd dat de peper in Europa werd geïntroduceerd. Chillies heel rood bevatten de stof capsaïcine, die verantwoordelijk is voor de scherpte van de peper. Capsaïcine bevindt zich voornamelijk in de zaden en de zaadlijsten van de peper. Het vruchtvlees is iets milder van smaak.
Chillies heel rood kun je in hun geheel of fijngesneden in je gerechten gebruiken. Eventueel schud je de zaadjes eruit. De pitjes en de zaadlijsten zorgen namelijk voor nóg meer pikantheid. Je voegt de peper toe aan het begin van het bereidingsproces en verwijdert hem uit je pan, braadslede of ovenschaal vlak voordat je de maaltijd opdient. Een andere manier is het in kleine stukjes snijden van de chillies heel rood. Let er wel op dat de stukjes klein genoeg zijn. Bijt iemand op een groter stuk, dan is dat namelijk een minder prettige ervaring.
Chillies rood heel zitten boordevol vitamines en mineralen. Eén klein pepertje bevat zelfs een hogere dosering vitamine C dan een citroen. De capsaïcine die verantwoordelijk is voor de pikantheid van de peper heeft een antibacteriële werking. Ook komt tijdens het eten van het pepertje de stof endorfine vrij, die we ook wel kennen als het gelukshormoon. Geluk zit dus in een klein pepertje!
Capsicum annuum
- Niet tevreden? Geld terug!
- Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd
- Kwaliteit verzekerd door certificeringen
- Klanten geven Natural Spices een 9.1
- Slechts €4,95 verzendkosten voor bestellingen onder €35
Pikantheid én een geluksgevoel dankzij chillies heel rood
Met chillies heel rood voeg je een flinke dosis pit toe aan je maaltijd. Het gebruik van deze hele, gedroogde pepers is dan ook niet voor watjes. Met chillies wordt de rode peper bedoeld, die ook wel bekend staat als de Spaanse peper of chilipeper. De pepers bak of stoof je mee in een gerecht. Chilipepers prikkelen de zintuigen in je mond, waardoor je de sterke hitte en pittigheid waarneemt. Je kunt chillies heel rood online bij ons bestellen in een verpakking van 100 gram of 1 kilo.
Waar komen chillies heel rood vandaan?
Chillies heel rood komen oorspronkelijk uit Amerika. De plant waaraan hij groeit behoort tot de Capsicum-familie, dezelfde familie als waartoe de paprika en de cayennepeper behoren. De Spanjaarden hebben ervoor gezorgd dat de peper in Europa werd geïntroduceerd. Chillies heel rood bevatten de stof capsaïcine, die verantwoordelijk is voor de scherpte van de peper. Capsaïcine bevindt zich voornamelijk in de zaden en de zaadlijsten van de peper. Het vruchtvlees is iets milder van smaak.
Chillies heel rood in gerechten gebruiken
Chillies heel rood kun je in hun geheel of fijngesneden in je gerechten gebruiken. Eventueel schud je de zaadjes eruit. De pitjes en de zaadlijsten zorgen namelijk voor nóg meer pikantheid. Je voegt de peper toe aan het begin van het bereidingsproces en verwijdert hem uit je pan, braadslede of ovenschaal vlak voordat je de maaltijd opdient. Een andere manier is het in kleine stukjes snijden van de chillies heel rood. Let er wel op dat de stukjes klein genoeg zijn. Bijt iemand op een groter stuk, dan is dat namelijk een minder prettige ervaring.
Een bijkomend voordeel: chillies heel rood zijn gezond
Chillies rood heel zitten boordevol vitamines en mineralen. Eén klein pepertje bevat zelfs een hogere dosering vitamine C dan een citroen. De capsaïcine die verantwoordelijk is voor de pikantheid van de peper heeft een antibacteriële werking. Ook komt tijdens het eten van het pepertje de stof endorfine vrij, die we ook wel kennen als het gelukshormoon. Geluk zit dus in een klein pepertje!
Voedingswaarden per 100 gram
Energie | 1356,78 kJ |
Energie | 324 kcal |
Vetten | 6 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 1 gram |
Koolhydraten | 70 gram |
waarvan suikers | 41 gram |
Eiwitten | 11 gram |
Vezels | 29 gram |
Zout | 0 gram |
- GebruikAfhankelijk van toepassing; naar smaak.
- Ingrediëntenchili
- Land van herkomstChina
Prijzen industrie & groothandel
Voor industriële bedrijven / groothandels hebben we een aparte sectie, minimale bestelling van EUR 1.000.
- Koop je producten rechtstreeks bij de producent
- Ontwikkeld en geproduceerd door Natural Spices
- Krijg gegarandeerd altijd de beste kwaliteit en prijs
- Geen verzendkosten voor al je bestellingen