Ajinomoto Transglutaminase (TG) Activa EB
Transglutanimase is een belangrijk bindmiddel in het productieproces van diverse voedingsmiddelen. Dankzij zijn zogenaamde ‘lijmende’ eigenschappen is het een essentieel ingrediënt voor voedselproducenten. De hulpstof wordt het vaakst gebruikt bij vlees en vis, maar ook regelmatig bij kaas. Transglutaminase stelt je in staat om de kwaliteit van de textuur van je voedingsmiddelen aanzienlijk te verbeteren.
Transglutaminase is een enzym dat van nature aanwezig is in zowel planten, dieren als mensen. Transglutaminase speelt een rol in diverse processen en is essentieel voor de groei en de ontwikkeling. Het helpt proteïnen aan elkaar te binden door middel van het vormen van covalente verbindingen. Om deze reden wordt het ook wel eens de biologische lijm van de natuur genoemd. Dit bindmiddel, dat in poedervorm bestaat, is gebaseerd op eiwitten. Het bindmiddel is volledig veilig bewezen en wordt al jarenlang in de voedselindustrie gebruikt.
Voor een optimale werking dien je bij het gebruik van transglutaminase een aantal aspecten in acht te nemen. Zo is het van belang dat het te bewerken product, bijvoorbeeld vlees, gelijkmatig wordt bedekt met het bindmiddel. Een optimale binding verkrijg je binnen 18 tot 24 uur en onder een temperatuur die tussen de 3 en 5 graden ligt. Ook is het belangrijk dat de voedingsmiddelen reeds vóór dit proces goed zijn ontvet. Het bindmiddel is namelijk niet in staat om vetweefsel te binden.
Transglutaminase kun je bij Natural Spices in een kiloverpakking online bestellen. Per kilo vlees gebruik je 10 tot 15 gram van dit bindmiddel en 50 gram water. Na het kopen van dit product dient deze op een droge en koele plaats te worden bewaard. Na het openen van de verpakking kun je de hulpstof het beste zo snel mogelijk gebruiken. Herseal de zak tussen de verschillende gebruiken door en bewaar hem op een temperatuur die lager ligt dan 5 graden.
- Niet tevreden? Geld terug!
- Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd
- Kwaliteit verzekerd door certificeringen
- Klanten geven Natural Spices een 9.1
- Slechts €4,95 verzendkosten voor bestellingen onder €35
Ajinomoto transglutaminase (TG) activa EB
Transglutanimase is een belangrijk bindmiddel in het productieproces van diverse voedingsmiddelen. Dankzij zijn zogenaamde ‘lijmende’ eigenschappen is het een essentieel ingrediënt voor voedselproducenten. De hulpstof wordt het vaakst gebruikt bij vlees en vis, maar ook regelmatig bij kaas. Transglutaminase stelt je in staat om de kwaliteit van de textuur van je voedingsmiddelen aanzienlijk te verbeteren.
Wat is Ajinomoto transglutaminase?
Transglutaminase is een enzym dat van nature aanwezig is in zowel planten, dieren als mensen. Transglutaminase speelt een rol in diverse processen en is essentieel voor de groei en de ontwikkeling. Het helpt proteïnen aan elkaar te binden door middel van het vormen van covalente verbindingen. Om deze reden wordt het ook wel eens de biologische lijm van de natuur genoemd. Dit bindmiddel, dat in poedervorm bestaat, is gebaseerd op eiwitten. Het bindmiddel is volledig veilig bewezen en wordt al jarenlang in de voedselindustrie gebruikt.
Tips bij het gebruik
Voor een optimale werking dien je bij het gebruik van transglutaminase een aantal aspecten in acht te nemen. Zo is het van belang dat het te bewerken product, bijvoorbeeld vlees, gelijkmatig wordt bedekt met het bindmiddel. Een optimale binding verkrijg je binnen 18 tot 24 uur en onder een temperatuur die tussen de 3 en 5 graden ligt. Ook is het belangrijk dat de voedingsmiddelen reeds vóór dit proces goed zijn ontvet. Het bindmiddel is namelijk niet in staat om vetweefsel te binden.
Transglutaminase online kopen
Transglutaminase kun je bij Natural Spices in een kiloverpakking online bestellen. Per kilo vlees gebruik je 10 tot 15 gram van dit bindmiddel en 50 gram water. Na het kopen van dit product dient deze op een droge en koele plaats te worden bewaard. Na het openen van de verpakking kun je de hulpstof het beste zo snel mogelijk gebruiken. Herseal de zak tussen de verschillende gebruiken door en bewaar hem op een temperatuur die lager ligt dan 5 graden.
Voedingswaarden per 100 gram
Energie | 1557,79 kJ |
Energie | 372 kcal |
Vetten | 0,3 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 0,2 gram |
Koolhydraten | 37,8 gram |
waarvan suikers | 0,5 gram |
Eiwitten | 54,2 gram |
Vezels | 0,7 gram |
Zout | 1,7 gram |
- Gebruik10-15 gram per kg vlees vermengen met 50 gram water
- Ingrediëntennatriumcaseinaat (MELK), maltodextrine en transglutaminase
- Land van herkomstFrankrijk
Prijzen industrie & groothandel
Voor industriële bedrijven / groothandels hebben we een aparte sectie, minimale bestelling van EUR 1.000.
- Koop je producten rechtstreeks bij de producent
- Ontwikkeld en geproduceerd door Natural Spices
- Krijg gegarandeerd altijd de beste kwaliteit en prijs
- Geen verzendkosten voor al je bestellingen