Carrageen E407a
Carrageen E407a gebruik je in levensmiddelen als stabilisator en verdikkingsmiddel. Het is een complex mengsel van natuurlijke polysacharide, gewonnen uit zeewier. Een polysacharide is op zijn beurt een koolhydraat die is opgebouwd uit veel aan elkaar gekoppelde suikermoleculen. Het grootste percentage daarvan is cellulose, die in veel natuurlijke vezels voorkomt. Je gebruikt carrageen E407a als geleermiddel en als waterbindmiddel voor vleesproducten. Je kunt de hulpstof online bij ons bestellen in een verpakking van 600 gram, 10 kilo of 25 kilo.
Carrageen E407a wordt gewonnen uit rood zeewier aan de kust van Ierland. Dat Ierse mos wordt al tientallen jaren gebruikt voor een typisch Iers dessert met melk en rode bessen. De bladeren van het zeewier bevatten en hoog gehalte aan slijmerig gel, en dat maakt ze juist zo bruikbaar als bindmiddel. Carrageen E407a is voor vegetariërs en veganisten een geschikt alternatief voor gelatine. Het bijkomende voordeel is ook nog eens dat je het poeder niet eerst in water hoeft op te lossen om zijn werking te activeren. Je voegt het direct toe aan de substantie. Carrageen kan tot zestig graden verwarmd worden en levert je voedingsmiddelen met een zachte textuur. In een vloeistof met een hoge zuurtegraad verliest het wat van zijn kracht.
Carrageen E407a lijkt sterk op agar agar, een verdikkingsmiddel dat uit hetzelfde zeewier wordt gewonnen. Agar agar wordt echter op een andere manier verwerkt. Deze hulpstof dien je koud te vermengen en pas daarna te verwarmen. Het kan een hogere temperatuur aan dan carrageen, namelijk 80 graden. Toch is carrageen E407a vanwege zijn gebruiksgemak voor velen de eerste keuze voor het bewerkstelligen van viscositeit oftewel stroperigheid in voedingsmiddelen. De stof verdient de voorkeur bij het zelf maken van veganistische kaas. Omdat dit geleermiddel smelt, krijg je ook smeltende kaas wanneer je deze verwarmt.
Carrageen E407a en vleesproducten
Ben je geen vegetariër of veganist? Dan nog steeds kan carrageen E407a voor jou een belangrijke hulpstof zijn. Het dient namelijk ook als waterbindmiddel voor vleesproducten. Je kunt de hulpstof oplossen in de pekeloplossing voordat het zout wordt opgelost, maar ook is het mogelijk om dat daarna te doen. Het bindmiddel is speciaal ontworpen voor het injecteren en leidt niet tot verstopping van filters en naden. Per kilogram eindgewicht gebruik je 0,3% tot 0,6%.
- Niet tevreden? Geld terug!
- Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd
- Kwaliteit verzekerd door certificeringen
- Klanten geven Natural Spices een 9.1
- Slechts €4,95 verzendkosten voor bestellingen onder €35
Carrageen E407a, natuurlijk bindmiddel uit zeewier
Carrageen E407a gebruik je in levensmiddelen als stabilisator en verdikkingsmiddel. Het is een complex mengsel van natuurlijke polysacharide, gewonnen uit zeewier. Een polysacharide is op zijn beurt een koolhydraat die is opgebouwd uit veel aan elkaar gekoppelde suikermoleculen. Het grootste percentage daarvan is cellulose, die in veel natuurlijke vezels voorkomt. Je gebruikt carrageen E407a als geleermiddel en als waterbindmiddel voor vleesproducten. Je kunt de hulpstof online bij ons bestellen in een verpakking van 600 gram, 10 kilo of 25 kilo.
Carrageen E407a als alternatief voor gelatine
Carrageen E407a wordt gewonnen uit rood zeewier aan de kust van Ierland. Dat Ierse mos wordt al tientallen jaren gebruikt voor een typisch Iers dessert met melk en rode bessen. De bladeren van het zeewier bevatten en hoog gehalte aan slijmerig gel, en dat maakt ze juist zo bruikbaar als bindmiddel. Carrageen E407a is voor vegetariërs en veganisten een geschikt alternatief voor gelatine. Het bijkomende voordeel is ook nog eens dat je het poeder niet eerst in water hoeft op te lossen om zijn werking te activeren. Je voegt het direct toe aan de substantie. Carrageen kan tot zestig graden verwarmd worden en levert je voedingsmiddelen met een zachte textuur. In een vloeistof met een hoge zuurtegraad verliest het wat van zijn kracht.
Carrageen E407a en agar agar
Carrageen E407a lijkt sterk op agar agar, een verdikkingsmiddel dat uit hetzelfde zeewier wordt gewonnen. Agar agar wordt echter op een andere manier verwerkt. Deze hulpstof dien je koud te vermengen en pas daarna te verwarmen. Het kan een hogere temperatuur aan dan carrageen, namelijk 80 graden. Toch is carrageen E407a vanwege zijn gebruiksgemak voor velen de eerste keuze voor het bewerkstelligen van viscositeit oftewel stroperigheid in voedingsmiddelen. De stof verdient de voorkeur bij het zelf maken van veganistische kaas. Omdat dit geleermiddel smelt, krijg je ook smeltende kaas wanneer je deze verwarmt.
Carrageen E407a en vleesproducten
Ben je geen vegetariër of veganist? Dan nog steeds kan carrageen E407a voor jou een belangrijke hulpstof zijn. Het dient namelijk ook als waterbindmiddel voor vleesproducten. Je kunt de hulpstof oplossen in de pekeloplossing voordat het zout wordt opgelost, maar ook is het mogelijk om dat daarna te doen. Het bindmiddel is speciaal ontworpen voor het injecteren en leidt niet tot verstopping van filters en naden. Per kilogram eindgewicht gebruik je 0,3% tot 0,6%.
Voedingswaarden per 100 gram
Energie | 0 kJ |
Energie | 0 kcal |
Vetten | 0 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 gram |
Koolhydraten | 0 gram |
waarvan suikers | 0 gram |
Eiwitten | 0 gram |
Vezels | 0 gram |
Zout | 0 gram |
- GebruikAfhankelijk van toepassing; naar smaak.
- Ingrediëntenstabilisator: E407a
- Land van herkomstFilippijnen of Denemarken
Prijzen industrie & groothandel
Voor industriële bedrijven / groothandels hebben we een aparte sectie, minimale bestelling van EUR 1.000.
- Koop je producten rechtstreeks bij de producent
- Ontwikkeld en geproduceerd door Natural Spices
- Krijg gegarandeerd altijd de beste kwaliteit en prijs
- Geen verzendkosten voor al je bestellingen