Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
nl_NL Nederlands (Nederland) nl
Xanthaangom E415

Xanthaangom E415

6 Beoordeling(en)
  • Niet tevreden? Geld terug!
  • Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd
  • Kwaliteit verzekerd door certificeringen
  • Klanten geven Natural Spices een 9.1
  • Slechts €4,95 verzendkosten voor bestellingen onder €35

Xanthaangom voor (extra) traagvloeibaarheid


Xanthaangom, je hoort de naam ongetwijfeld regelmatig. Echter is het voor velen niet precies duidelijk wat deze hulpstof nou precies in onze keuken doet. En dat terwijl we dagelijks toch veel voedingsmiddelen binnenkrijgen waarin deze stof is verwerkt. Dus wat doet xanthaangom precies? Het is een substantie die in voedsel wordt gebruikt om een hogere mate van stroperigheid te verkrijgen. Dat wordt ook wel eens traagvloeibaarheid genoemd. Bij Natural Spices kun je dit bindmiddel in een verpakking van 1,5 of 20 kilo online bestellen.



Waar wordt xanthaangom van gemaakt?


Xanthaangom is van plantaardige oorsprong en het kleverige goedje ontstaat uit suiker en melasse. Melasse is een voedzame zoetstof die een bijproduct is van de suikerproductie. Xanthaangom wordt behalve als verdikkingsmiddel ook als stabilisator, emulgator én glutenvervanger gebruikt.
Het is een erg sterk product dat al bij kleine hoeveelheden een overduidelijk resultaat geeft. Mede om die reden is het dan ook een relatief goedkope stof. Aan het bindmiddel is ook een e-nummer toegekend: E-415. Dit betekent dat het door de Europese Commissie als veilig wordt beschouwd. Na het online kopen van dit additief kun je op de website van de Europese Commissie vinden wat het maximale gebruik van dit product is.



Hoe moet je xanthaangom gebruiken?


Het bindmiddel wordt vaak gebruikt in de glutenvrije keuken. Als je zonder gluten bakt, mis je enige bindkracht. Xanthaangom neemt als verdikkingsmiddel deze functie over. Net als bij guargom verbeter je zo de textuur van je voedingsmiddel. Het grote verschil tussen de twee is dat guargom meer vezels bevat. Xanthaangom is ook erg populair in de vegan keuken, omdat het niet alleen gluten, maar ook eieren kan vervangen. Hoe ga je te werk? Het verstandigste is om het eerst te vermengen met alle droge ingrediënten van je recept. Pas daarna voeg je de vloeibare ingrediënten toe. Wees voorzichtig met het gebruik van dit additief, want een te grote hoeveelheid kan al gauw een effect geven dat je aan rubber doet denken. Iets wat je koste wat kost wilt voorkomen!

Voedingswaarden per 100 gram

Energie0 kJ
Energie0 kcal
Vetten0 gram
waarvan verzadigde vetzuren0 gram
Koolhydraten67 gram
waarvan suikers0 gram
Eiwitten0 gram
Vezels67 gram
Zout0 gram
  • GebruikAfhankelijk van toepassing; naar smaak.
  • Ingrediëntenverdikkingsmiddel: E415
  • Land van herkomstChina

Prijzen industrie & groothandel

Voor industriële bedrijven / groothandels hebben we een aparte sectie, minimale bestelling van EUR 1.000.

  • Koop je producten rechtstreeks bij de producent
  • Ontwikkeld en geproduceerd door Natural Spices
  • Krijg gegarandeerd altijd de beste kwaliteit en prijs
  • Geen verzendkosten voor al je bestellingen
Contact opnemen