Zeezout
Zeezout is een verfijnde zoutsoort die op verschillende manieren te gebruiken is. De grove korrelstructuur kenmerkt hem. Het gebruik van zeezout kent enkele voordelen vergeleken met het gebruik van gewoon keukenzout. Zo is het een zuivere stof waaraan geen chemische zuivering vooraf is gegaan, heeft het een verfijnde smaak en geeft het dankzij zijn uitstraling en samenstelling ook nog eens een bijzondere smaakbeleving. Je kunt zeezout bij Natural Spices online bestellen in een verpakkingsgrootte van 1 of 25 kilo.
Eén van de grootste verschillen tussen zeezout en keukenzout, is de manier waarop het gewonnen wordt. Zout uit de zee is voor jou als gebruiker een ecologisch verantwoorder alternatief omdat het wordt met behulp van zon en wind wordt verkregen uit het verdampen van zeewater. Dat is dan ook een onuitputtelijke bron. Om zout uit de zee te verkrijgen worden kuilen gegraven waar het zeewater in stroomt. Dit verdampt vervolgens, waarna de zoutconcentratie steeds meer stijgt, totdat hij gewonnen kan worden. Voor klassiek keukenzout wordt het zout uit de grond gewonnen. Dit wordt verhit en uitgekristalliseerd, maar daar gaat eerst een chemische zuivering aan vooraf. De twee zoutsoorten verschillen qua smaak van elkaar vanwege het feit dat het zout dat uit de zee wordt gewonnen over meerdere zouten beschikt. Deze worden er tijdens het verwerkingsproces van zout dat uit de grond wordt gewonnen uit gefilterd. Uit de zee gewonnen zout heeft daardoor een wat genuanceerdere smaak.
Zeezout mag dan wel een genuanceerder smaakprofiel hebben en op een verantwoordere manier worden gewonnen, toch maakt dat het niet gezonder dan keukenzout. Ook in zeezout zit voornamelijk natriumchloride. Je merkt de verschillende samenstelling dus wel in je mond, maar met meer of minder gezond heeft het weinig te maken. Ook rijst regelmatig de vraag hoe Himalayazout zich verhoudt tot de ander soorten. Ook deze bestaat uit meerdere mineralen en heeft een interessant smaakprofiel, dat hem echter niet gezonder maakt dan het gewone zout.
- Niet tevreden? Geld terug!
- Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd
- Kwaliteit verzekerd door certificeringen
- Klanten geven Natural Spices een 9.1
- Slechts €4,95 verzendkosten voor bestellingen onder €35
De verfijnde smaak van zeezout
Zeezout is een verfijnde zoutsoort die op verschillende manieren te gebruiken is. De grove korrelstructuur kenmerkt hem. Het gebruik van zeezout kent enkele voordelen vergeleken met het gebruik van gewoon keukenzout. Zo is het een zuivere stof waaraan geen chemische zuivering vooraf is gegaan, heeft het een verfijnde smaak en geeft het dankzij zijn uitstraling en samenstelling ook nog eens een bijzondere smaakbeleving. Je kunt zeezout bij Natural Spices online bestellen in een verpakkingsgrootte van 1 of 25 kilo.
Het verschil tussen zeezout en gewoon (keuken)zout
Eén van de grootste verschillen tussen zeezout en keukenzout, is de manier waarop het gewonnen wordt. Zout uit de zee is voor jou als gebruiker een ecologisch verantwoorder alternatief omdat het wordt met behulp van zon en wind wordt verkregen uit het verdampen van zeewater. Dat is dan ook een onuitputtelijke bron. Om zout uit de zee te verkrijgen worden kuilen gegraven waar het zeewater in stroomt. Dit verdampt vervolgens, waarna de zoutconcentratie steeds meer stijgt, totdat hij gewonnen kan worden. Voor klassiek keukenzout wordt het zout uit de grond gewonnen. Dit wordt verhit en uitgekristalliseerd, maar daar gaat eerst een chemische zuivering aan vooraf. De twee zoutsoorten verschillen qua smaak van elkaar vanwege het feit dat het zout dat uit de zee wordt gewonnen over meerdere zouten beschikt. Deze worden er tijdens het verwerkingsproces van zout dat uit de grond wordt gewonnen uit gefilterd. Uit de zee gewonnen zout heeft daardoor een wat genuanceerdere smaak.
Is zeezout gezonder dan keukenzout?
Zeezout mag dan wel een genuanceerder smaakprofiel hebben en op een verantwoordere manier worden gewonnen, toch maakt dat het niet gezonder dan keukenzout. Ook in zeezout zit voornamelijk natriumchloride. Je merkt de verschillende samenstelling dus wel in je mond, maar met meer of minder gezond heeft het weinig te maken. Ook rijst regelmatig de vraag hoe Himalayazout zich verhoudt tot de ander soorten. Ook deze bestaat uit meerdere mineralen en heeft een interessant smaakprofiel, dat hem echter niet gezonder maakt dan het gewone zout.
Voedingswaarden per 100 gram
Energie | 0 kJ |
Energie | 0 kcal |
Vetten | 0 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 gram |
Koolhydraten | 0 gram |
waarvan suikers | 0 gram |
Eiwitten | 0 gram |
Vezels | 0 gram |
Zout | 100 gram |
- GebruikAfhankelijk van toepassing; naar smaak.
- Ingrediëntenzout
- Land van herkomstBelgië
Prijzen industrie & groothandel
Voor industriële bedrijven / groothandels hebben we een aparte sectie, minimale bestelling van EUR 1.000.
- Koop je producten rechtstreeks bij de producent
- Ontwikkeld en geproduceerd door Natural Spices
- Krijg gegarandeerd altijd de beste kwaliteit en prijs
- Geen verzendkosten voor al je bestellingen