Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
nl_NL Nederlands (Nederland) nl

Met deze kruiden en specerijen kun je je weerstand verhogen

2020-11-11 07:58:35

 

Wij willen benadrukken dat we geen medische adviezen geven. Heb je twijfels of vragen, wend je dan tot een arts.

Tijdens de wintermaanden en in tijden van corona is het belangrijk om je weerstand een flinke boost te geven. Hoewel het effect van kruiden en specerijen op je weerstand nog niet helemaal vastgelegd is, geven we in deze blog een overzicht van kruiden en specerijen die zéker niet kunnen ontbreken om je weerstand mogelijk op een natuurlijke manier te kunnen verhogen.

Kruiden en specerijen helpen bij een gezond en gevarieerd dieet

Een gezond en gevarieerd dieet helpt je om je weerstand te verhogen. Kruiden en specerijen horen daar zeker bij. Sterker nog: door het gebruik van kruiden en specerijen, zet jij sneller een gezond gerecht op tafel. Zo geef je groente bijvoorbeeld een heerlijke twist door het gebruik van gember, knoflook, of onze kruidenmix Habibi Veggie. En als daar ook nog eens bij komt dat deze individuele kruiden en specerijen ook wellicht een handje kunnen helpen om je weerstand te verhogen, dan is dat natuurlijk éxtra mooi meegenomen.

Gember (djahe)

Gember, ook wel djahe, komt van de gemberplant en kan het immuunsysteem mogelijk versterken. Een goed immuunsysteem beschermt je tegen infecties, verkoudheid en griep. Voeg bijvoorbeeld wat gember toe aan fruit als banaan en appel en laat je verrassen. Ook geeft gember een heerlijke twist aan groenteschotels, curry’s en visgerechten. En een lekker kopje gemberthee in de avond? Daar zeggen we geen nee tegen. Zo zie je maar, gember en gezond gaan zeker hand in hand.

Knoflook

Knoflook bevat antioxidanten die helpen het immuunsysteem te beschermen en daarmee mogelijk verkoudheden te voorkomen. Knoflook leent zich goed voor verschillende gerechten. Zo past het goed bij vlees- en visgerechten (denk bijvoorbeeld aan knoflook garnalen), maar is ook heerlijk in salades en bij groenten. Bovendien geef je soepen, sauzen en marinades een heerlijke, volle smaak.

Kurkuma (koenjit/geelwortel/turmeric)

Kurkuma, ook wel koenjit, geelwortel of turmeric genaamd, bevat onder andere de stof curcumine, een antioxidant die zou kunnen helpen bij het tegenhouden van infecties. Je kunt kurkuma poeder toevoegen aan kippen- en groentesoep, maar ook aan gekookte groenten en aardappelen. Denk bijvoorbeeld aan wortel, pompoen en zoete aardappel. En natuurlijk kan een lekkere kurkuma thee of kurkuma latte ook niet ontbreken.

Peterselie

Peterselie is een kruid en bevat een grote hoeveelheid vitamine C. Vitamine C speelt een grote rol bij het versterken van het immuunsysteem, wat op zijn beurt ervoor zorgt dat ziekteverwerkers als bacteriën en virusssen uit de weg blijven. Je kunt peterselieblad aan een tal van gerechten toevoegen. Het is bijvoorbeeld bijzonder lekker bij asperges, zalm en aardappelen. Bovendien is het ook een heerlijke toevoeging aan stoofschotels, sauzen en salades.

Vitamine C (ascorbinezuur/natriumascorbaat)

Over vitamine C gesproken…Wist je dat we daar een blog over hebben geschreven? Hierin vertellen we je meer over de gezondheidsvoordelen van vitamine C zoals het effect op je weerstand, het gevolg van vitamine C tekort en de inname ervan. Dan wel geen kruid of specerij, maar bij ons kun je ook vitamine C (ascorbinezuur/natriumascorbaat) bestellen om vervolgens je weerstand een boost te geven.