Erwtensoep recept
- Niet tevreden? Geld terug!
- Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd
- Kwaliteit verzekerd door certificeringen
- Klanten geven Natural Spices een 9.1
- Slechts €4,95 verzendkosten voor bestellingen onder €35
Erwtensoep recept
Recept voor een ambachtelijke erwtensoep, ook wel snert genoemd, gemaakt van spliterwten. Het traditionele Nederlands gerecht dat in de winter gegeten wordt is een sterk gebonden soep die veelal wordt gegeten met rookworst. Bereidingstijd: circa 3 uur Hoeveelheid: voor 6 tot 8 personen Ingrediënten Erwtensoep
- 500 gram spliterwten
- 400 gram erwtensoepgroenten
- 700 gram hamschijf met bot of 600 gram schouderkarbonade
- 1 rookworst
- 100 gram gerookt spek
- zout
- bouillonpoeder
- 10 gram erwtensoep kruiden
Bereiding:
- Spoel de spliterwten goed af
- Doe de spliterwten, hamschijf/karbonades in een pan met ruim water. Breng het aan de kook en schuim de soep af.
- Na een paar minuten water afgieten en pan met ruim 2 liter water vullen en opnieuw aan de kook brengen en de erwtensoepgroenten toevoegen.
- Als het kookt op een laag vuur door laten pruttelen.
- Snij het spek in blokjes en voeg deze toe aan de soep
- Breng op smaak met erwtensoep kruiden, zout en bouillonpoeder.
- Kook de rookworst de laatste 15 minuten mee.
- Haal de rookworst uit de erwtensoep en snij de rookworst in plakjes.
- Voeg de plakjes rookworst weer toe aan de soep.
- Laat de erwtensoep afkoelen.
- De volgende dag de snert rustig opwarmen onder regelmatig roeren. (Als de erwtensoep echt te dik is kleine beetjes water toevoegen)
Tip: Serveer de snert met katenspek op roggebrood.
Prijzen industrie & groothandel
Voor industriële bedrijven / groothandels hebben we een aparte sectie, minimale bestelling van EUR 1.000.
- Koop je producten rechtstreeks bij de producent
- Ontwikkeld en geproduceerd door Natural Spices
- Krijg gegarandeerd altijd de beste kwaliteit en prijs
- Geen verzendkosten voor al je bestellingen