Anijszaad gemalen
Het goudbruine anijszaad gemalen kan met zijn zoete geur en smaak in diverse zoete en hartige gerechten, maar ook in drankjes gebruikt worden. Denk maar eens aan de typisch Griekse likeuren zoals ouzo en tsipouro. Anijs is een aromatiserend kruid die producten van een warm karakter voorziet. Al duizenden jaren geleden werd het door de Egyptenaren gebruikt. Anijs heeft behalve een aangename smaak ook nog eens enkele voordelen voor je gezondheid. Dubbele winst dus! Je kunt anijszaad gemalen online bij ons bestellen in een verpakking van 400 gram of 5 kilo.
Anijszaad gemalen komt van de anijsplant. Deze plant behoort tot de schermbloemenfamilie. De plant vindt zijn oorsprong in het Middellandse Zeegebied maar wordt inmiddels ook op andere subtropische plekken in verschillende continenten verbouwd. De gemalen anijs die je bij ons online kunt kopen, is afkomstig uit Syrië. De plant geniet van de volle zon en lijkt met elke zonnestraal zijn warme, zoete karakter te versterken. Het anijsaroma ligt in de bloemetjes opgeslagen.
Anijszaad gemalen en steranijs worden nogal eens met elkaar verward. Niet zo gek, want qua smaak lijken de twee sterk op elkaar. Toch zijn de twee wat afkomst betreft compleet verschillend. Steranijs komt van een boom die in Azië groeit. Steranijs is iets bitterder en heeft een sterkere smaak van zoethout dan anijszaad. Zijn sterke smaak heeft het te danken aan de grote hoeveelheden anethol die zijn etherische oliën bevatten. Vervang anijszaad gemalen in een recept dus nooit voor steranijs.
Anijszaad gemalen kun je gebruiken voor het maken van anijsbrood. Ook is het een belangrijk bestanddeel in de bereiding van pepernoten. In het algemeen is anijszaad gemalen erg op zijn plek in koekjes en gebak. Ook bij diverse fruitsoorten, met name de appel, past het erg goed. In Aziatische gerechten wordt anijs vaak gebruikt in een curry of in de bereiding van vis. Wat andere kruiden en specerijen vormt het gemalen zaad een prima team met venkel, komijn, nootmuskaat, kruidnagel, kaneel en kardemom.
Dat anijszaad gemalen een medicinale werking heeft, daar waren ze duizenden jaren al achter. Het vergemakkelijkt de vertering van voedsel, verfrist de adem en gaat winderigheid tegen. Anijs is een bron van vitamines en mineralen. Met name vitamine B6 is erg goed vertegenwoordigd. Anijszaad helpt bij vrouwelijke ongemakken zoals menstruatieklachten en opvliegers tijdens de overgang.
Pimpinella anisum
- Niet tevreden? Geld terug!
- Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd
- Kwaliteit verzekerd door certificeringen
- Klanten geven Natural Spices een 9.1
- Slechts €4,95 verzendkosten voor bestellingen onder €35
Het warme, aromatische karakter van anijszaad gemalen
Het goudbruine anijszaad gemalen kan met zijn zoete geur en smaak in diverse zoete en hartige gerechten, maar ook in drankjes gebruikt worden. Denk maar eens aan de typisch Griekse likeuren zoals ouzo en tsipouro. Anijs is een aromatiserend kruid die producten van een warm karakter voorziet. Al duizenden jaren geleden werd het door de Egyptenaren gebruikt. Anijs heeft behalve een aangename smaak ook nog eens enkele voordelen voor je gezondheid. Dubbele winst dus! Je kunt anijszaad gemalen online bij ons bestellen in een verpakking van 400 gram of 5 kilo.
Wat is anijszaad gemalen?
Anijszaad gemalen komt van de anijsplant. Deze plant behoort tot de schermbloemenfamilie. De plant vindt zijn oorsprong in het Middellandse Zeegebied maar wordt inmiddels ook op andere subtropische plekken in verschillende continenten verbouwd. De gemalen anijs die je bij ons online kunt kopen, is afkomstig uit Syrië. De plant geniet van de volle zon en lijkt met elke zonnestraal zijn warme, zoete karakter te versterken. Het anijsaroma ligt in de bloemetjes opgeslagen.
Het verschil tussen anijszaad gemalen en steranijs
Anijszaad gemalen en steranijs worden nogal eens met elkaar verward. Niet zo gek, want qua smaak lijken de twee sterk op elkaar. Toch zijn de twee wat afkomst betreft compleet verschillend. Steranijs komt van een boom die in Azië groeit. Steranijs is iets bitterder en heeft een sterkere smaak van zoethout dan anijszaad. Zijn sterke smaak heeft het te danken aan de grote hoeveelheden anethol die zijn etherische oliën bevatten. Vervang anijszaad gemalen in een recept dus nooit voor steranijs.
Hoe gebruik je het?
Anijszaad gemalen kun je gebruiken voor het maken van anijsbrood. Ook is het een belangrijk bestanddeel in de bereiding van pepernoten. In het algemeen is anijszaad gemalen erg op zijn plek in koekjes en gebak. Ook bij diverse fruitsoorten, met name de appel, past het erg goed. In Aziatische gerechten wordt anijs vaak gebruikt in een curry of in de bereiding van vis. Wat andere kruiden en specerijen vormt het gemalen zaad een prima team met venkel, komijn, nootmuskaat, kruidnagel, kaneel en kardemom.
Bijkomend pluspunt: anijszaad gemalen is gezond
Dat anijszaad gemalen een medicinale werking heeft, daar waren ze duizenden jaren al achter. Het vergemakkelijkt de vertering van voedsel, verfrist de adem en gaat winderigheid tegen. Anijs is een bron van vitamines en mineralen. Met name vitamine B6 is erg goed vertegenwoordigd. Anijszaad helpt bij vrouwelijke ongemakken zoals menstruatieklachten en opvliegers tijdens de overgang.
Voedingswaarden per 100 gram
Energie | 1700,17 kJ |
Energie | 406 kcal |
Vetten | 22 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 gram |
Koolhydraten | 34 gram |
waarvan suikers | 0 gram |
Eiwitten | 18 gram |
Vezels | 1 gram |
Zout | 0 gram |
- GebruikAfhankelijk van toepassing; naar smaak.
- Ingrediëntenanijszaad
- Land van herkomstSyrië
Prijzen industrie & groothandel
Voor industriële bedrijven / groothandels hebben we een aparte sectie, minimale bestelling van EUR 1.000.
- Koop je producten rechtstreeks bij de producent
- Ontwikkeld en geproduceerd door Natural Spices
- Krijg gegarandeerd altijd de beste kwaliteit en prijs
- Geen verzendkosten voor al je bestellingen