Venkelzaad heel
Venkelzaad heel is een heerlijke specerij die van oorsprong uit Azië komt. Alhoewel het een favoriet is in de keukens van het Midden-Oosten en India, vind je hem ook veelvuldig terug in Zuid-Europa. Met het toevoegen van slechts enkele zaadjes geef je je gerecht al een kruidige en anijsachtige smaak. Venkelzaad is geliefd vanwege deze smaak, maar ook zeker niet in de laatste plaats vanwege zijn geneeskrachtige werking. Deze is al eeuwenlang bekend. Venkelzaad heel kun je bij Natural Spices online bestellen in een verpakking van 1 of 25 kilo. Na het kopen dien je de specerij goed afgesloten en op een donkere, droge plek te bewaren. Dan behouden ze hun smaak het langst.
Venkelzaad heel komt van de venkelplant. Wanneer de bloemen van deze plant zijn uitgebloeid, vormen zich de zaden. Deze worden na het oogsten gedroogd en kunnen zo als specerij gebruikt worden. Venkelzaad heel ziet eruit als korte, langwerpige zaadjes met een groene tot bruingele kleur.
Venkelzaad heel heeft een zeer karakteristieke smaak. Hij lijkt enigszins op anijs en is zacht en kruidig. De zaden ruiken naar een combinatie van anijs en zoethout. Rauw zijn ze wat aan de bittere kant, maar als je ze roostert komt de echte smaak tevoorschijn. Daarom wordt ook geadviseerd om de zaden alvorens het gebruik te kneuzen en te roosteren.
Venkelzaad heel wordt in de Oosterse keuken vaak gezien als de brug tussen zoet en hartig. Niet voor niets is het zaad onderdeel van de 5 Spices kruidenmix. De specerij schikt zich als het ware enigszins naar het karakter van het gerecht, zonder dat van zichzelf te verliezen. Venkelzaad heel kun je bijvoorbeeld gebruiken in brood en soepen, maar ook in tomatensauzen en visgerechten. Ook gebruikt men het vaak bij het inmaken van groenten. Italianen en Fransen zijn dol op deze specerij in hun stoofschotels en vleesgerechten. Met zoete gerechten zoals appeltaart of pudding gaat het zaad ook hand in hand. Daarnaast kun je het gebruiken voor het maken van venkelthee.
Wat de Romeinen honderden jaren geleden al dachten, wordt ook vandaag de dag wetenschappelijk ondersteund. Venkelzaad heel is erg gezond. Zo mag het zichzelf onder andere een ontstekingsremmer en een antioxidant noemen. Ook is venkelzaad heel erg effectief bij buikpijn en helpt het de kans op verschillende soorten kanker verminderen. Met het online bestellen van deze specerij haal je dus niet alleen een karakteristieke smaakmaker, maar ook een natuurlijk medicijn met vele voordelen in huis.
Foeniculum vulgare
- Niet tevreden? Geld terug!
- Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd
- Kwaliteit verzekerd door certificeringen
- Klanten geven Natural Spices een 9.1
- Slechts €4,95 verzendkosten voor bestellingen onder €35
Venkelzaad heel, de brug tussen zoet en hartig
Venkelzaad heel is een heerlijke specerij die van oorsprong uit Azië komt. Alhoewel het een favoriet is in de keukens van het Midden-Oosten en India, vind je hem ook veelvuldig terug in Zuid-Europa. Met het toevoegen van slechts enkele zaadjes geef je je gerecht al een kruidige en anijsachtige smaak. Venkelzaad is geliefd vanwege deze smaak, maar ook zeker niet in de laatste plaats vanwege zijn geneeskrachtige werking. Deze is al eeuwenlang bekend. Venkelzaad heel kun je bij Natural Spices online bestellen in een verpakking van 1 of 25 kilo. Na het kopen dien je de specerij goed afgesloten en op een donkere, droge plek te bewaren. Dan behouden ze hun smaak het langst.
Waar komt venkelzaad heel vandaan?
Venkelzaad heel komt van de venkelplant. Wanneer de bloemen van deze plant zijn uitgebloeid, vormen zich de zaden. Deze worden na het oogsten gedroogd en kunnen zo als specerij gebruikt worden. Venkelzaad heel ziet eruit als korte, langwerpige zaadjes met een groene tot bruingele kleur.
De smaak van venkelzaad heel
Venkelzaad heel heeft een zeer karakteristieke smaak. Hij lijkt enigszins op anijs en is zacht en kruidig. De zaden ruiken naar een combinatie van anijs en zoethout. Rauw zijn ze wat aan de bittere kant, maar als je ze roostert komt de echte smaak tevoorschijn. Daarom wordt ook geadviseerd om de zaden alvorens het gebruik te kneuzen en te roosteren.
In welke gerechten gebruik je deze specerij?
Venkelzaad heel wordt in de Oosterse keuken vaak gezien als de brug tussen zoet en hartig. Niet voor niets is het zaad onderdeel van de 5 Spices kruidenmix. De specerij schikt zich als het ware enigszins naar het karakter van het gerecht, zonder dat van zichzelf te verliezen. Venkelzaad heel kun je bijvoorbeeld gebruiken in brood en soepen, maar ook in tomatensauzen en visgerechten. Ook gebruikt men het vaak bij het inmaken van groenten. Italianen en Fransen zijn dol op deze specerij in hun stoofschotels en vleesgerechten. Met zoete gerechten zoals appeltaart of pudding gaat het zaad ook hand in hand. Daarnaast kun je het gebruiken voor het maken van venkelthee.
De voordelen voor je gezondheid
Wat de Romeinen honderden jaren geleden al dachten, wordt ook vandaag de dag wetenschappelijk ondersteund. Venkelzaad heel is erg gezond. Zo mag het zichzelf onder andere een ontstekingsremmer en een antioxidant noemen. Ook is venkelzaad heel erg effectief bij buikpijn en helpt het de kans op verschillende soorten kanker verminderen. Met het online bestellen van deze specerij haal je dus niet alleen een karakteristieke smaakmaker, maar ook een natuurlijk medicijn met vele voordelen in huis.
Voedingswaarden per 100 gram
Energie | 1800,67 kJ |
Energie | 430 kcal |
Vetten | 19,9 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 gram |
Koolhydraten | 44 gram |
waarvan suikers | 0 gram |
Eiwitten | 18,8 gram |
Vezels | 0 gram |
Zout | 0 gram |
- GebruikAfhankelijk van toepassing; naar smaak.
- Ingrediëntenvenkelzaad
- Land van herkomstEgypte
Prijzen industrie & groothandel
Voor industriële bedrijven / groothandels hebben we een aparte sectie, minimale bestelling van EUR 1.000.
- Koop je producten rechtstreeks bij de producent
- Ontwikkeld en geproduceerd door Natural Spices
- Krijg gegarandeerd altijd de beste kwaliteit en prijs
- Geen verzendkosten voor al je bestellingen