Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
nl_NL Nederlands (Nederland) nl
Spareribs met appelstroop BBQ saus en aardappelsalade Recept

Spareribs met appelstroop BBQ saus en aardappelsalade Recept

  • Niet tevreden? Geld terug!
  • Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd
  • Kwaliteit verzekerd door certificeringen
  • Klanten geven Natural Spices een 9.1
  • Slechts €4,95 verzendkosten voor bestellingen onder €35

Spareribs met appelstroop BBQ saus en aardappelsalade Recept

Voorbereiding: 40 minuten


BBQ tijd 2,5 à 3 uur


Ingrediënten (voor 4 personen):


2 baby back ribs (of hele spare ribs), 2 el olijfolie, appelstroop bbq saus (zie recept ‘appelstroop bbq saus’ onder dit recept), 2 à 3 el Beef BBQ Chief.


Bereidingswijze:


Bereid de barbecue voor met een indirecte hitte van 140°C en ontvlies eventueel de spareribs. Hoeft niet, mag wel. Smeer de spareribs in met een beetje olijfolie en bestrooi ze met de dry rub aan beide kanten. Plaats een blokje rookhout tussen de kolen of briketten (extra smaak). Dit is niet noodzakelijk. Leg de spareribs op de bbq en rooster ze lekker bruin. Je kunt de spareribs in zilverfolie verpakken. Mocht je dit niet gebruiken, dan dien je de ribs meer in de gaten houden om verbranden te voorkomen. Sluit de BBQ deksel. Ergens tussen de 2,5 en 3 uur zijn de spareribs klaar. Dit check je door de breektest te doen. Zijn ze naar wens, dan leg je ze weer terug op het rooster en smeer je ze in met de appelstroop bbq saus. Laat ze zo nog 10 minuten liggen. Haal de spareribs van het rooster en serveer ze met extra BBQ saus en de aardappelsalade.


Appelstroop BBQ saus


Ingrediënten (voor 4 personen):


200 ml ketchup, 200 g appelstroop, 2 el appel cider azijn, 1 el Worcestershire saus, 2 el honing, 1 el chipotle saus, 1 tl kaneel, zout en zwarte peper naar smaak


Bereidingswijze:


Neem een steelpannetje (dat op de BBQ kan) en doe daar de ketchup, appelstroop, azijn en de worcestreshire saus in. Breng dit zachtjes aan de kook terwijl je roert zodat de appelstroop zich goed mengt. Doe dan de bruine suiker, chipotle en kaneel erbij. Laat de saus iets doorsudderen totdat de suiker is gesmolten en opgenomen.


Aardappelsalade


Ingrediënten (voor 4 personen):


500 g vastkokende aardappels, 1 teen knoflook, 1 tl mosterd, 5 kleine augurken of jalapeno, 75 g doperwtjes (diepvries), verse bieslook, 3 el yoghurt, 1 el mayonaise, 1 el Yalla Yalla, 1 kleine zak sla mix


Bereidingswijze:


Schil de aardappels en snijd in blokjes ca 1 cm. Kook deze in een pan met water met een snufje zout  voor ca. 10 minuten. Giet daarna af en spoel af met koud water.


Laat de doperwten ontdooien. Blancheren is niet nodig. Eventueel kun je wat kokend water over de doperwten kunnen gieten en daarna meteen koud spoelen. Meng de yoghurt met de mosterd, mayonaise en pers het teentje knoflook hier bij. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en fijngehakte verse bieslook. Snijd de augurkjes of jalapeno en meng dit samen met de erwtjes door de aardappels heen. Schep als laatste de romige bieslook-saus door de aardappelsalade. Serveer eventueel met wat extra bieslook.


Tip: Het is ook erg lekker om je aardappels te bakken! Het is dan wel belangrijk om deze eerst te laten afkoelen voordat je de andere ingrediënten toevoegt.

Prijzen industrie & groothandel

Voor industriële bedrijven / groothandels hebben we een aparte sectie, minimale bestelling van EUR 1.000.

  • Koop je producten rechtstreeks bij de producent
  • Ontwikkeld en geproduceerd door Natural Spices
  • Krijg gegarandeerd altijd de beste kwaliteit en prijs
  • Geen verzendkosten voor al je bestellingen
Contact opnemen