Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
nl_NL Nederlands (Nederland) nl
Rietsuiker

Rietsuiker

  • Niet tevreden? Geld terug!
  • Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd
  • Kwaliteit verzekerd door certificeringen
  • Klanten geven Natural Spices een 9.1
  • Slechts €4,95 verzendkosten voor bestellingen onder €35

Rietsuiker voor de lekkerste bakproducten


Rietsuiker is een lichtbruine suiker die wordt gewonnen uit suikerriet. Rietsuiker is zo goed als gelijk aan de groffe variant van kristalsuiker. Ze worden op verschillende wijzen gewonnen, maar de suikers zijn identiek. Je kunt rietsuiker onder andere gebruiken om over beslag of deeg te strooien. Zo creëer je dat knapperige, zoete laagje! Bij Natural Spices kun je deze suikersoort online bestellen in verpakkingsgrootten van 3 en 25 kilo.



Hoe wordt rietsuiker verkregen?


Rietsuiker wordt verkregen uit het sap in de stengels van suikerriet. Dat sap wordt ingekookt en vervolgens gekristalliseerd en gezeefd. Omdat het korter wordt gecentrifugeerd dan bietsuiker, blijft de stroperige melasse over die verantwoordelijk is voor de bruine kleur. De kleur zorgt ook voor een iets andere smaak.



Het verschil met kristalsuiker


Waar rietsuiker wordt gemaakt uit suikerriet, komt bietsuiker (kristal- of tafelsuiker) uit de suikerbiet. Bij suikerriet bevindt de suiker zich in de stengel en bij suikerbieten in de wortel. Alhoewel de twee op verschillende manieren groeien en worden gewonnen, zijn ze identiek aan elkaar. Rietsuiker is wel donkerder, dit komt door de vermenging met melasse. Melasse is een stroopachtig bijproduct dat tijdens het productieproces ontstaat. De twee suikersoorten hebben precies dezelfde eigenschappen, de een is dus niet gezonder of ongezonder dan de ander. Ze bestaan uit dezelfde bestanddelen, namelijk glucose en fructose, en bevatten evenveel calorieën.



Tijdens het bakken


De bruine suiker wordt overigens vaak verward met basterdsuiker, vanwege de kleur. Basterdsuiker is echter fijner en bevat meer vocht. Hierdoor zal je een ‘natter’ bakresultaat verkrijgen dan wanneer je rietsuiker gebruikt. In een recept kun je kristalsuiker 1 op 1 vervangen door rietsuiker. Let er wel op dat hij iets groffer is, dus wanneer je het in combinatie met ei tot een luchtig mengsel moet kloppen, kost dit iets meer tijd. Wil je deze suiker online kopen om binnenkort de lekkerste bakproducten te creëren? Wanneer je bij Natural Spices op werkdagen vóór 13.00 je bestelling plaatst, heb je deze de volgende dag al in huis.

Voedingswaarden per 100 gram

Energie1666,66 kJ
Energie398 kcal
Vetten0 gram
waarvan verzadigde vetzuren0 gram
Koolhydraten99,8 gram
waarvan suikers0 gram
Eiwitten0 gram
Vezels0 gram
Zout0 gram
  • GebruikAfhankelijk van toepassing; naar smaak.
  • Ingrediëntensuiker
  • Land van herkomstNederland

Prijzen industrie & groothandel

Voor industriële bedrijven / groothandels hebben we een aparte sectie, minimale bestelling van EUR 1.000.

  • Koop je producten rechtstreeks bij de producent
  • Ontwikkeld en geproduceerd door Natural Spices
  • Krijg gegarandeerd altijd de beste kwaliteit en prijs
  • Geen verzendkosten voor al je bestellingen
Contact opnemen