Nootmuskaat bollen heel
Nootmuskaatbollen heel hebben een warme, zoete en sterk kruidige smaak en zijn erg aromatisch. Zowel aan zoete als hartige gerechten (of sauzen) geven ze extra karakter. Nootmuskaatbollen zijn de kern van de vrucht die aan de nootmuskaatboom groeit. Deze boom groeit in tropische, regenachtige kustgebieden. Indonesië geldt als grootste productiecentrum van de specerij en is goed voor 75% van de teelt ervan. De hele nootmuskaat die je online bij ons kunt bestellen, komt dan ook daarvandaan. Je kunt hem kopen in een verpakking van 550 gram.
Nootmuskaatbollen heel gebruik je bij zowel zoete als hartige producten. Geraspte nootmuskaat kent iedereen wel als specerij die we vlak voor het opdienen van bloemkool, boontjes, doperweten of kool over de groente heen strooien. Maar ook in sauzen, ragouts, stamppotten, aardappelpuree en ovenschotels kun je nootmuskaatbollen heel raspen. De bitterzoet gekruide geur en smaak geven een bijzondere verdieping aan deze voedingsmiddelen. Ook in gerechten met stoofvlees is de specerij prima op zijn plaats. En wat te denken van alle zoetigheden die je van nét dat beetje extra kunt voorzien? pudding, vla, appelgerechtjes en zelfs cappuccino hebben er geen enkel probleem mee om vergezeld te worden door wat geraspte nootmuskaatbollen heel. Integendeel zelfs!
Alhoewel het misschien aantrekkelijk lijkt om kant en klaar geraspte nootmuskaat te gebruiken in je keuken, komen nootmuskaatbollen heel toch met een aantal verrassende voordelen. Zo is de nootmuskaat die je over je gerechten strooit of erin verwerkt altijd vers. Bovendien hebben nootmuskaatbollen heel van zichzelf al een sterkere smaak dan het kant en klare nootmuskaatpoeder.
Daar waar dosering in de meeste gevallen een kwestie van smaak is, ligt dat bij nootmuskaatbollen heel net ietsje anders. Geadviseerd wordt, om niet meer dan een achtste theelepel per volwassene per dag te consumeren. Alhoewel dat erg weinig lijkt, is het belangrijk om de maximale dosering niet te overschrijden. Overschrijding kan leiden tot onder andere buikpijn, duizeligheid en een onrustig gevoel. Zeker zwangere vrouwen dienen op te letten met het gebruik van geraspte nootmuskaatbollen heel. Houd je je aan de aanbevolen dosering, dan pluk je enkel de voordelen van de gezonde eigenschappen van de specerij. Nootmuskaatbollen heel bevallen belangrijke mineralen zoals kalium ijzer en calcium en heeft een bewezen antibacteriële werking.
Muskaatnoot, Myristica fragrans
- Niet tevreden? Geld terug!
- Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd
- Kwaliteit verzekerd door certificeringen
- Klanten geven Natural Spices een 9.1
- Slechts €4,95 verzendkosten voor bestellingen onder €35
Ruwe bolster, blanke pit: de warmte van nootmuskaatbollen heel
Nootmuskaatbollen heel hebben een warme, zoete en sterk kruidige smaak en zijn erg aromatisch. Zowel aan zoete als hartige gerechten (of sauzen) geven ze extra karakter. Nootmuskaatbollen zijn de kern van de vrucht die aan de nootmuskaatboom groeit. Deze boom groeit in tropische, regenachtige kustgebieden. Indonesië geldt als grootste productiecentrum van de specerij en is goed voor 75% van de teelt ervan. De hele nootmuskaat die je online bij ons kunt bestellen, komt dan ook daarvandaan. Je kunt hem kopen in een verpakking van 550 gram.
Waarvoor gebruik je nootmuskaatbollen heel?
Nootmuskaatbollen heel gebruik je bij zowel zoete als hartige producten. Geraspte nootmuskaat kent iedereen wel als specerij die we vlak voor het opdienen van bloemkool, boontjes, doperweten of kool over de groente heen strooien. Maar ook in sauzen, ragouts, stamppotten, aardappelpuree en ovenschotels kun je nootmuskaatbollen heel raspen. De bitterzoet gekruide geur en smaak geven een bijzondere verdieping aan deze voedingsmiddelen. Ook in gerechten met stoofvlees is de specerij prima op zijn plaats. En wat te denken van alle zoetigheden die je van nét dat beetje extra kunt voorzien? pudding, vla, appelgerechtjes en zelfs cappuccino hebben er geen enkel probleem mee om vergezeld te worden door wat geraspte nootmuskaatbollen heel. Integendeel zelfs!
Nootmuskaatbollen heel voor ultieme versheid
Alhoewel het misschien aantrekkelijk lijkt om kant en klaar geraspte nootmuskaat te gebruiken in je keuken, komen nootmuskaatbollen heel toch met een aantal verrassende voordelen. Zo is de nootmuskaat die je over je gerechten strooit of erin verwerkt altijd vers. Bovendien hebben nootmuskaatbollen heel van zichzelf al een sterkere smaak dan het kant en klare nootmuskaatpoeder.
De te gebruiken dosering
Daar waar dosering in de meeste gevallen een kwestie van smaak is, ligt dat bij nootmuskaatbollen heel net ietsje anders. Geadviseerd wordt, om niet meer dan een achtste theelepel per volwassene per dag te consumeren. Alhoewel dat erg weinig lijkt, is het belangrijk om de maximale dosering niet te overschrijden. Overschrijding kan leiden tot onder andere buikpijn, duizeligheid en een onrustig gevoel. Zeker zwangere vrouwen dienen op te letten met het gebruik van geraspte nootmuskaatbollen heel. Houd je je aan de aanbevolen dosering, dan pluk je enkel de voordelen van de gezonde eigenschappen van de specerij. Nootmuskaatbollen heel bevallen belangrijke mineralen zoals kalium ijzer en calcium en heeft een bewezen antibacteriële werking.
Voedingswaarden per 100 gram
Energie | 2269,68 kJ |
Energie | 542 kcal |
Vetten | 38 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 gram |
Koolhydraten | 44 gram |
waarvan suikers | 0 gram |
Eiwitten | 5,5 gram |
Vezels | 4 gram |
Zout | 0 gram |
- GebruikAfhankelijk van toepassing; naar smaak.
- Ingrediëntennootmuskaat
- Land van herkomstIndonesië
Prijzen industrie & groothandel
Voor industriële bedrijven / groothandels hebben we een aparte sectie, minimale bestelling van EUR 1.000.
- Koop je producten rechtstreeks bij de producent
- Ontwikkeld en geproduceerd door Natural Spices
- Krijg gegarandeerd altijd de beste kwaliteit en prijs
- Geen verzendkosten voor al je bestellingen