Mosterdzaad gemalen biologisch
Van mosterdzaad gemalen biologisch denken de meeste van ons dat we deze specerij enkel en alleen voor de mosterd gebruiken. Maar niets is minder waar! Al is hij vooral daarvan bekend, de vermalen zaden van de mosterdplant kunnen op nog veel meer manieren worden gebruikt. Hun pittige, scherpe smaak is een interessante toevoeging aan allerhande gerechten. Het mosterdzaad dat je online bij ons kunt bestellen, komt van de gele mosterdzaadjes. Deze hebben een mildere smaak dan de bruine en zwarte die eveneens in de keuken kunnen worden gebruikt. Mosterdzaad gemalen biologisch kun je online bij ons kopen in een verpakking van 150 gram, 1 kilo of 20 kilo.
Mosterdzaad gemalen biologisch wordt gewonnen uit de mosterdplant. Deze groeit in drie verschillende continenten: in Europa, in Azië en in het noorden van Afrika. De zaaddoosjes van de plant lijken op kleine peultjes en bevatten elk 4 tot 8 zaadjes. Mosterdzaad is goed voor je gezondheid en het feit dat de mosterdplanten biologisch zijn geteeld, maken ze nog gezonder én verantwoorder. Gedurende het groeiproces is er geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen.
Het gele mosterdzaad zoals je die bij ons kunt bestellen, is weliswaar de mildste variant van de drie kleuren die er in totaal bestaan, toch is het nog steeds scherp van smaak. De smaak is het beste te omschrijven als pittig met een vleugje zoet. In onbewerkte vorm heeft mosterdzaad nauwelijks smaak, deze komt pas naar voren wanneer het wordt gekneusd en met water wordt vermengd. Mosterdzaad gemalen biologisch wordt vooral gebruikt in de Europese keuken, waarin de gerechten meestal niet al te pittig van karakter zijn. De pittigere varianten zie je vooral terug in de Oosterse keuken. Mosterdzaad gemalen biologisch is ideaal om te gebruiken in zelfgemaakte kruidenmengsels, zoals kerrie of cajunkruiden. In combinatie met pepers en paprika smaakt het overheerlijk.
Net zoals verreweg de meeste kruiden en specerijen bezit mosterdzaad gemalen biologisch enkele zeer voordelige eigenschappen. Zo bevat het flinke doses aan calcium, ijzer en magnesium. Maar ook de vitamines zijn goed vertegenwoordigd. Zowel vitamine A, B, C, E als K vind je terug in mosterdzaad gemalen biologisch. Daarnaast bevat het zaad een hoog percentage omega 3 vetten.
- Niet tevreden? Geld terug!
- Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd
- Kwaliteit verzekerd door certificeringen
- Klanten geven Natural Spices een 9.1
- Slechts €4,95 verzendkosten voor bestellingen onder €35
Mosterdzaad gemalen biologisch: specerij met nog onontdekte mogelijkheden
Van mosterdzaad gemalen biologisch denken de meeste van ons dat we deze specerij enkel en alleen voor de mosterd gebruiken. Maar niets is minder waar! Al is hij vooral daarvan bekend, de vermalen zaden van de mosterdplant kunnen op nog veel meer manieren worden gebruikt. Hun pittige, scherpe smaak is een interessante toevoeging aan allerhande gerechten. Het mosterdzaad dat je online bij ons kunt bestellen, komt van de gele mosterdzaadjes. Deze hebben een mildere smaak dan de bruine en zwarte die eveneens in de keuken kunnen worden gebruikt. Mosterdzaad gemalen biologisch kun je online bij ons kopen in een verpakking van 150 gram, 1 kilo of 20 kilo.
Hoe groeit mosterdzaad?
Mosterdzaad gemalen biologisch wordt gewonnen uit de mosterdplant. Deze groeit in drie verschillende continenten: in Europa, in Azië en in het noorden van Afrika. De zaaddoosjes van de plant lijken op kleine peultjes en bevatten elk 4 tot 8 zaadjes. Mosterdzaad is goed voor je gezondheid en het feit dat de mosterdplanten biologisch zijn geteeld, maken ze nog gezonder én verantwoorder. Gedurende het groeiproces is er geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen.
Hoe gebruik je mosterdzaad gemalen biologisch?
Het gele mosterdzaad zoals je die bij ons kunt bestellen, is weliswaar de mildste variant van de drie kleuren die er in totaal bestaan, toch is het nog steeds scherp van smaak. De smaak is het beste te omschrijven als pittig met een vleugje zoet. In onbewerkte vorm heeft mosterdzaad nauwelijks smaak, deze komt pas naar voren wanneer het wordt gekneusd en met water wordt vermengd. Mosterdzaad gemalen biologisch wordt vooral gebruikt in de Europese keuken, waarin de gerechten meestal niet al te pittig van karakter zijn. De pittigere varianten zie je vooral terug in de Oosterse keuken. Mosterdzaad gemalen biologisch is ideaal om te gebruiken in zelfgemaakte kruidenmengsels, zoals kerrie of cajunkruiden. In combinatie met pepers en paprika smaakt het overheerlijk.
Mosterdzaad gemalen biologisch en je gezondheid
Net zoals verreweg de meeste kruiden en specerijen bezit mosterdzaad gemalen biologisch enkele zeer voordelige eigenschappen. Zo bevat het flinke doses aan calcium, ijzer en magnesium. Maar ook de vitamines zijn goed vertegenwoordigd. Zowel vitamine A, B, C, E als K vind je terug in mosterdzaad gemalen biologisch. Daarnaast bevat het zaad een hoog percentage omega 3 vetten.
Voedingswaarden per 100 gram
Energie | 2127,3 kJ |
Energie | 508 kcal |
Vetten | 36,2 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 2 gram |
Koolhydraten | 28,1 gram |
waarvan suikers | 6,8 gram |
Eiwitten | 26,1 gram |
Vezels | 12,2 gram |
Zout | 0 gram |
- GebruikAfhankelijk van toepassing; naar smaak.
- Ingrediëntenmosterd bio
- Land van herkomstEU
Prijzen industrie & groothandel
Voor industriële bedrijven / groothandels hebben we een aparte sectie, minimale bestelling van EUR 1.000.
- Koop je producten rechtstreeks bij de producent
- Ontwikkeld en geproduceerd door Natural Spices
- Krijg gegarandeerd altijd de beste kwaliteit en prijs
- Geen verzendkosten voor al je bestellingen