Keukenzout
Keukenzout dient vandaag de dag de meest uiteenlopende doelen en is een van de meest gebruikte producten in de keuken. Het is de gangbare benaming voor natriumchloride (NaCl), waaruit het voor 99% bestaat. Keukenzout maakt onderdeel uit van vele voorverpakte en kant-en-klare voedingsmiddelen, maar ook zelf voegen we het tijdens het koken maar al te vaak toe. Ook wordt het als bewaarmiddel gebruikt door het over bederfelijke voedingsmiddelen te strooien. Dat noemen we pekelen. De aanwezige bacteriën drogen door het zout uit. Zo geldt het dus als smaakmaker, maar ook als conserveermiddel. Je kunt dit zout online bij ons bestellen in een verpakking van 7 of 25 kilo.
Zout komt in de natuur voor op plaatsen waar vroegere binnenzeeën zijn opgedroogd. Ook is het het belangrijkste bestanddeel van opgelost zeewater. Het keukenzout dat je online bij ons kunt kopen, is afkomstig uit eigen land. In Nederland wordt zout gewonnen door pekel in te dampen. Dit gebeurt door water in zoutrijke gronden te pompen. Op deze specifieke plekken is miljoenen jaren geleden een zee verdampt.
Keukenzout verschilt van zeezout op de manier waarop het wordt gewonnen. Zeezout verkrijgt men met behulp van zon en wind uit de zee en is daardoor onuitputtelijk en ecologisch. Klassiek keukenzout wordt na de winning ervan chemisch gezuiverd en vervolgens verhit en uitgekristalliseerd. Zeezout bestaat uit verschillende zoutsoorten en heeft daardoor een andere smaak. Het klassieke keuken- of tafelzout verliest deze tijdens de chemische verwerking. Wat gezonde eigenschappen betreft verschillen de twee zoutsoorten niet van elkaar. Ook zeezout is voornamelijk opgebouwd uit mineralen (NaCl). Het verschil tussen de twee zit hem dus alleen in de smaak.
Zonder keukenzout koken en leven is een haast onmogelijke opgave. Met het zout geef je vele producten een extra beetje smaak en bovendien zit het zout al verborgen in de meeste voorverpakte voedingsmiddelen. Aangezien je er daardoor meer van binnenkrijgt dan je je bewust bent, is het belangrijk om het zout met mate te gebruiken. Als bovengrens geldt zes gram zout per volwassene per dag. Dit komt neer op 2,4 gram natrium.
- Niet tevreden? Geld terug!
- Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd
- Kwaliteit verzekerd door certificeringen
- Klanten geven Natural Spices een 9.1
- Slechts €4,95 verzendkosten voor bestellingen onder €35
Keukenzout: smaakmaker én conserveermiddel tegelijk
Keukenzout dient vandaag de dag de meest uiteenlopende doelen en is een van de meest gebruikte producten in de keuken. Het is de gangbare benaming voor natriumchloride (NaCl), waaruit het voor 99% bestaat. Keukenzout maakt onderdeel uit van vele voorverpakte en kant-en-klare voedingsmiddelen, maar ook zelf voegen we het tijdens het koken maar al te vaak toe. Ook wordt het als bewaarmiddel gebruikt door het over bederfelijke voedingsmiddelen te strooien. Dat noemen we pekelen. De aanwezige bacteriën drogen door het zout uit. Zo geldt het dus als smaakmaker, maar ook als conserveermiddel. Je kunt dit zout online bij ons bestellen in een verpakking van 7 of 25 kilo.
Waar komt keukenzout vandaan?
Zout komt in de natuur voor op plaatsen waar vroegere binnenzeeën zijn opgedroogd. Ook is het het belangrijkste bestanddeel van opgelost zeewater. Het keukenzout dat je online bij ons kunt kopen, is afkomstig uit eigen land. In Nederland wordt zout gewonnen door pekel in te dampen. Dit gebeurt door water in zoutrijke gronden te pompen. Op deze specifieke plekken is miljoenen jaren geleden een zee verdampt.
Keukenzout en het verschil met zeezout
Keukenzout verschilt van zeezout op de manier waarop het wordt gewonnen. Zeezout verkrijgt men met behulp van zon en wind uit de zee en is daardoor onuitputtelijk en ecologisch. Klassiek keukenzout wordt na de winning ervan chemisch gezuiverd en vervolgens verhit en uitgekristalliseerd. Zeezout bestaat uit verschillende zoutsoorten en heeft daardoor een andere smaak. Het klassieke keuken- of tafelzout verliest deze tijdens de chemische verwerking. Wat gezonde eigenschappen betreft verschillen de twee zoutsoorten niet van elkaar. Ook zeezout is voornamelijk opgebouwd uit mineralen (NaCl). Het verschil tussen de twee zit hem dus alleen in de smaak.
De aanbevolen hoeveelheid keukenzout
Zonder keukenzout koken en leven is een haast onmogelijke opgave. Met het zout geef je vele producten een extra beetje smaak en bovendien zit het zout al verborgen in de meeste voorverpakte voedingsmiddelen. Aangezien je er daardoor meer van binnenkrijgt dan je je bewust bent, is het belangrijk om het zout met mate te gebruiken. Als bovengrens geldt zes gram zout per volwassene per dag. Dit komt neer op 2,4 gram natrium.
Voedingswaarden per 100 gram
Energie | 0 kJ |
Energie | 0 kcal |
Vetten | 0 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 gram |
Koolhydraten | 0 gram |
waarvan suikers | 0 gram |
Eiwitten | 0 gram |
Vezels | 0 gram |
Zout | 99,8 gram |
- GebruikAfhankelijk van toepassing; naar smaak.
- Ingrediëntenzout
- Land van herkomstNederland
Prijzen industrie & groothandel
Voor industriële bedrijven / groothandels hebben we een aparte sectie, minimale bestelling van EUR 1.000.
- Koop je producten rechtstreeks bij de producent
- Ontwikkeld en geproduceerd door Natural Spices
- Krijg gegarandeerd altijd de beste kwaliteit en prijs
- Geen verzendkosten voor al je bestellingen