Herbes de provence
Herbes de Provence, in het Nederlands ook wel Provençaalse kruiden genoemd, gebruik je behalve voor hun smaak ook voor hun geur. Met slechts een klein snufje ervan word je in gedachten naar het Franse platteland vervoerd. Het kruidenmengsel bestaat uit kruiden die kenmerkend zijn voor de Provençaalse, mediterrane keuken. Je gebruikt het voornamelijk in Franse gerechten. Deze kruiden komen met name in Zuid-Frankrijk in overvloed voor. Daar is het gebruik ervan inmiddels zo gewoon, dat men het niet over ‘herbes de provence’ heeft, maar gewoon over ‘herbes’, oftewel kruiden. Ook jij kunt deze kruidenmix eenvoudig in huis halen door hem bij ons online te bestellen. Je kunt hem kopen in een verpakking van 500 gram of 2 kilo.
Herbes de Provençe heeft geen vaste samenstelling. De ingrediënten kunnen per regio of per kok verschillen. Wel zijn er vier kruiden die als basis gelden en bijna altijd in de kruidenmixen aanwezig zijn. Dit zijn tijm, marjolein, rozemarijn en bonenkruid. Bonenkruid is een klein, kruidig plantje met een pittige smaak. Hij wordt vaak gebruikt in combinatie met bonen, kapucijners en linzen. Zo is hij dan ook aan zijn naam gekomen. De smaak ervan is verwant aan die van tijm. Andere veel gezien kruiden in de mix zijn oregano, basilicum, peterselie en salie. Ook bestaan er herbes de Provençe met lavendel. De mix die je hier online kunt bestellen bestaat uit basilicum, rozemarijn, tijm, majoraan, oregano, peper en peterselie.
Herbes de Provençe en Italiaanse kruiden hebben veel van elkaar weg. Niet zo gek dus, dat ze nogal eens met elkaar worden verward. Ook Italiaanse kruiden bestaan onder andere uit tijm, marjolein en rozemarijn. Bonenkruid ontbreekt er in de meeste gevallen aan. In plaats daarvan vind je in Italiaanse kruiden bijna altijd oregano en salie.
Herbes de Provençe kun je voor veel verschillende gerechten gebruiken. Al sinds het ontstaan van deze aromatische kruidencombinatie wordt hij gebruikt in vleesstoofschotels. Vooral in combinatie met vlees dat wordt gegaard in een rode wijnsaus smaakt de kruidenmix optimaal. Daarnaast kun je hem ook toevoegen aan groenten, salades of gebakken aardappelen. Of strooi wat door een marinade of saus om er een mediterraan tintje aan te geven. Bovendien zijn Herbes de Provençe de kruiden bij uitstek voor op de barbecue en vormen ze samen met een krachtige extra vierge olijfolie een heerlijke dip voor een stokbroodje.
- Niet tevreden? Geld terug!
- Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd
- Kwaliteit verzekerd door certificeringen
- Klanten geven Natural Spices een 9.1
- Slechts €4,95 verzendkosten voor bestellingen onder €35
Herbes de Provençe voor een vleugje Frans platteland
Herbes de Provence, in het Nederlands ook wel Provençaalse kruiden genoemd, gebruik je behalve voor hun smaak ook voor hun geur. Met slechts een klein snufje ervan word je in gedachten naar het Franse platteland vervoerd. Het kruidenmengsel bestaat uit kruiden die kenmerkend zijn voor de Provençaalse, mediterrane keuken. Je gebruikt het voornamelijk in Franse gerechten. Deze kruiden komen met name in Zuid-Frankrijk in overvloed voor. Daar is het gebruik ervan inmiddels zo gewoon, dat men het niet over ‘herbes de provence’ heeft, maar gewoon over ‘herbes’, oftewel kruiden. Ook jij kunt deze kruidenmix eenvoudig in huis halen door hem bij ons online te bestellen. Je kunt hem kopen in een verpakking van 500 gram of 2 kilo.
Waar bestaan Herbes de Provençe uit?
Herbes de Provençe heeft geen vaste samenstelling. De ingrediënten kunnen per regio of per kok verschillen. Wel zijn er vier kruiden die als basis gelden en bijna altijd in de kruidenmixen aanwezig zijn. Dit zijn tijm, marjolein, rozemarijn en bonenkruid. Bonenkruid is een klein, kruidig plantje met een pittige smaak. Hij wordt vaak gebruikt in combinatie met bonen, kapucijners en linzen. Zo is hij dan ook aan zijn naam gekomen. De smaak ervan is verwant aan die van tijm. Andere veel gezien kruiden in de mix zijn oregano, basilicum, peterselie en salie. Ook bestaan er herbes de Provençe met lavendel. De mix die je hier online kunt bestellen bestaat uit basilicum, rozemarijn, tijm, majoraan, oregano, peper en peterselie.
Het verschil tussen Herbes de Provençe en Italiaanse kruiden
Herbes de Provençe en Italiaanse kruiden hebben veel van elkaar weg. Niet zo gek dus, dat ze nogal eens met elkaar worden verward. Ook Italiaanse kruiden bestaan onder andere uit tijm, marjolein en rozemarijn. Bonenkruid ontbreekt er in de meeste gevallen aan. In plaats daarvan vind je in Italiaanse kruiden bijna altijd oregano en salie.
Waar gebruik je Provençaalse kruiden voor?
Herbes de Provençe kun je voor veel verschillende gerechten gebruiken. Al sinds het ontstaan van deze aromatische kruidencombinatie wordt hij gebruikt in vleesstoofschotels. Vooral in combinatie met vlees dat wordt gegaard in een rode wijnsaus smaakt de kruidenmix optimaal. Daarnaast kun je hem ook toevoegen aan groenten, salades of gebakken aardappelen. Of strooi wat door een marinade of saus om er een mediterraan tintje aan te geven. Bovendien zijn Herbes de Provençe de kruiden bij uitstek voor op de barbecue en vormen ze samen met een krachtige extra vierge olijfolie een heerlijke dip voor een stokbroodje.
Voedingswaarden per 100 gram
Energie | 1242,7 kJ |
Energie | 296,76 kcal |
Vetten | 6,3 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 2,2 gram |
Koolhydraten | 62,4 gram |
waarvan suikers | 1,2 gram |
Eiwitten | 10,8 gram |
Vezels | 22,7 gram |
Zout | 0 gram |
- GebruikAfhankelijk van toepassing; naar smaak.
- Ingrediëntenbasilicum, rozemarijn, tijm, majoraan, oregano, peper, peterselie
- Land van herkomstNederland
Prijzen industrie & groothandel
Voor industriële bedrijven / groothandels hebben we een aparte sectie, minimale bestelling van EUR 1.000.
- Koop je producten rechtstreeks bij de producent
- Ontwikkeld en geproduceerd door Natural Spices
- Krijg gegarandeerd altijd de beste kwaliteit en prijs
- Geen verzendkosten voor al je bestellingen