Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
nl_NL Nederlands (Nederland) nl
Griekse tzatziki bowl Recept

Griekse tzatziki bowl Recept

  • Niet tevreden? Geld terug!
  • Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd
  • Kwaliteit verzekerd door certificeringen
  • Klanten geven Natural Spices een 9.1
  • Slechts €4,95 verzendkosten voor bestellingen onder €35

Griekse tzatziki bowl Recept

Ingrediënten (voor 2 personen):


140 gram kipfilet, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels Griekse yoghurt, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel olijfolie, 1 theelepel gedroogde oregano, snufje komijnpoeder, snufje paprikapoeder, 120 gram quinoa, 4 mini komkommers, 16 snoeptomaatjes, 8 Kalamata olijven zonder pit, 1 rode ui, 40 gram fetakaas, een half zakje Natural Spices bio Thessaloniki Tease, 1 theelepel Natural Spices Sirtaki mix


Bereidingswijze:


1. Snijd de kipfilet in blokjes. Doe dit in een ziplock plastic zakje. Pers het teentje knoflook en doe dit in een klein schaaltje samen met de Griekse yoghurt, citroensap, olie, oregano, komijn, paprikapoeder en wat peper en zout. Roer door elkaar. Doe dit bij de kipfilet in het zakje. Rits dicht en kneed de marinade een beetje door de kip heen. Leg in de koelkast en laat een half uurtje marineren.


2. Kook ondertussen de quinoa gaar volgens de verpakking en laat dit een beetje afkoelen.


3. Snijd de komkommer in plakjes, halveer de tomaatjes en de olijven. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en verkruimel de fetakaas met je handen. Verdeel dit alles over 2 diepe borden. Bewaar wat ruimte voor de kip.


4. Verwarm de olie in een pan en doe het gemarineerde kipmengsel vanuit het zakje in de pan. Laat op middelhoog vuur goudbruin bakken. Door de Griekse yoghurt marinade wordt de kip super mals.


5. Bereid een half zakje Natural Spices bio Thessaloniki tease volgens de verpakking (met Griekse yoghurt en geraspte komkommer).


6. Verdeel de kipstukjes ook over de bowls. Schep de tzatziki hier overheen en strooi als laatste de Natural Spices Sirtaki mix over de bowls voor nog wat extra smaak.


Tip:


Als je wat meer voorbereidingstijd hebt is het ook lekker om van de rode ui ingelegde rode ui te maken. Doe de halve rode ui ringetjes dan in een afsluitbare weckpot. Meng 125 ml gekookt water met 2 theelepels suiker (of honing) in een schaaltje. Roer door tot de suiker is opgelost. Doe het suikerwater samen met 180 ml witte wijnazijn en een snuf zout bij de ui. Laat even afkoelen, doe dan de deksel erop en zet een nachtje in de koelkast. Je kunt er ook gelijk 2 rode uien indoen en wat overblijft bewaren, lekker bij een salade bijvoorbeeld.


 


Dit recept is gemaakt in samenwerking met Laura van LauraSupervood.

Prijzen industrie & groothandel

Voor industriële bedrijven / groothandels hebben we een aparte sectie, minimale bestelling van EUR 1.000.

  • Koop je producten rechtstreeks bij de producent
  • Ontwikkeld en geproduceerd door Natural Spices
  • Krijg gegarandeerd altijd de beste kwaliteit en prijs
  • Geen verzendkosten voor al je bestellingen
Contact opnemen