Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
nl_NL Nederlands (Nederland) nl

Gegrilde baby romaine sla met antiboise en gele rijst

Gegrilde baby romaine sla met antiboise en gele rijst

  • Niet tevreden? Geld terug!
  • Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd
  • Kwaliteit verzekerd door certificeringen
  • Klanten geven Natural Spices een 9.2

Gegrilde baby romaine sla met antiboise en gele rijst

Bereidingstijd: 50 minuten


Ingrediënten (voor 4 personen): 


1 eetlepel olijfolie, sap en rasp van 1 limoen, 2 baby romaine sla of 2 shanghai paksoi, zwarte peper, piramide zeezout, optioneel: handje geroosterd pecannoten


Bereidingswijze:


Laat de BBQ goed heet worden. Begin met het bereiden van de gele rijst (zie recept hieronder), als die klaar is kan de antiboise gemaakt worden (zie recept hieronder). Halveer baby romaine sla en bestrijk de binnenkanten met een beetje olie. Grill de baby romaine aan beide kanten ongeveer 2 minuten. Houd steeds de sla steeds in beweging om te voorkomen dat de sla verbrandt. Eventueel kun je een beetje peper en zout toevoegen. Doe naar smaak de antiboise en de pecannoten eroverheen (eventueel) en serveer met de rijst.


Gele rijst


Ingrediënten (voor 4 personen):


350 g (jasmijn) rijst, 300 ml water of groentebouillon, 1 tl kurkuma, 1 tl zout, 1 el French kiss, 2 blaadjes djeroek poeroet, 1 stengel sereh, 2 blaadje salam, 1 teen knoflook, fijn gehakt, 1 sjalot (gesnipperd), ¼ bosje bieslook (fijn gesneden), ¼ bosje platte peterselie (fijngehakt), ¼ bosje dille (fijn gesneden), wat rasp en sap van 1 limoen.


Bereidingswijze:


Bereiding in een rijstkoker


Was de rijst twee tot drie keer tot het water wat helderder is. Doe alles in de rijstkoker behalve de verse kruiden en zet aan. Waarschijnlijk is het rijst nog redelijk vochtig als de rijstkoker afslaat, laat daarom nog 10 minuten op de warmhoudstand staan. Daarna mix je er de verse kruiden erdoorheen.


Bereiding in een pannetje


Doe de gewassen rijst plus ingrediënten in een pannetje met water op het vuur. Let op: niet de verse kruiden er al bij doen. Breng aan de kook, laat 15 minuten zachtjes doorkoken of tot er bovenin gaatjes beginnen te vallen. Zet er dan een warmhoudplaatje tussen en laat de rijst nog 15 minuten zachtjes droogstomen. Vlak voor het serveren doe je de verse kruiden erbij en roer je het door de rijst. Ook mag het rasp en de sap van de limoen erbij.


Tip: bak de rijst met sperecrijen even in wat zonnebloemolie voordat je het in de rijstkoker doet.


Antiboise


Ingrediënten (voor 4 personen):


1 bakje cherry tomaatjes (250 g), 3 sjalotten, 4 teentjes knoflook, 1 groene peper, 3 el kappertjes, 3 el taggiasche olijven zonder pit, 150 ml olijfolie, 3 el balsamicoazijn, ¼ bosje verse platte peterselie (fijngehakt), zwarte peper naar smaak, zeezout naar smaak


Bereidingswijze:


Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met het rooster, tot een temperatuur van 180 °C. Halveer intussen de cherrytomaatjes. Pel en snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn. Laat de kappertjes en de olijven uitlekken. Verwarm de olijfolie in de Cast Iron Skillet (als je die hebt) of anders een pan die tegen te hitte van de BBQ kan op het rooster. Voeg de sjalot, de knoflook, groene peper, de kappertjes en de olijven toe en bak totdat de sjalot glazig is. Voeg de tomatenblokjes toe en bak de antiboise ca. 1 a 2 minuten totdat de tomaat warm is. Haal de skillet uit de BBQ, meng de balsamicoazijn door de antiboise en voeg peterselie, peper en zout naar smaak toe. Serveer de antiboise lauwwarm of op kamertemperatuur.

Prijzen industrie & groothandel

Voor industriële bedrijven / groothandels hebben we een aparte sectie, minimale bestelling van EUR 1.000.

  • Koop je producten rechtstreeks bij de producent
  • Ontwikkeld en geproduceerd door Natural Spices
  • Krijg gegarandeerd altijd de beste kwaliteit en prijs
  • Geen verzendkosten voor al je bestellingen
Contact opnemen