Doner kebab kruiden
Met doner kebabkruiden maak je een succes van dit Turkse vleesgerecht. Het bestaat uit precies die kruiden, die de smaken van het land en het gerecht perfect vertegenwoordigen. In de mix vind je paprika, komijn, koriander, uit, knoflook en peterselie. Ook zijn zout en peper er al aan toegevoegd, zodat de mix helemaal compleet is. Een recept heb je niet meer nodig. Je kunt doner kebabkruiden bij Natural Spices online bestellen in een verpakking van 500 gram, 1,5 kilo of 6 kilo. Na het kopen dien je het koel, droog en buiten bereik van direct zonlicht te bewaren.
Het werken met doner kebabkruiden is erg eenvoudig. Je hoeft het vlees er slechts mee op smaak te brengen. Doner kebab wordt oorspronkelijk van lamsvlees gemaakt. Tegenwoordig worden er ook andere soorten vlees zoals kip, kalkoen en kalfsvlees gebruikt. Na het kruiden geeft je het in de koelkast ongeveer twee uur de tijd om goed in te kunnen trekken. Je gebruikt 20 gram doner kebabkruiden per kilo vlees. Daarna snijd je het vlees in dunne plakjes en bak je het op hoog vuur gaar. Dankzij de doner kebabkruiden smaken de kleingesneden stukjes vlees precies zoals het hoort. Je hoeft zelf niet na te denken over de samenstelling van de mix en de verhoudingen tussen de verschillende kruiden.
Met zoveel vleesgerechten die uit het Oosten zijn overgewaaid, raken we nogal eens in de war over het verschil ertussen. Want waarin zijn doner kebab, gyros en shoarma nou eigenlijk verschillend? Laten we beginnen bij shoarma. Dit is de Israëlische benaming voor een aan het spit ronddraaiend stuk vlees. Dit kan elk denkbaar stukje vlees zijn. Het wordt van het spit geschraapt en in een pitabroodje gegeten. Gyros is van Griekse afkomst en is eveneens een stukje vlees dat aan een spies ronddraait. Doner kebab komt op hetzelfde neer. Kebab is het Perzische woord voor gebakken vlees en doner betekent in het Turks ‘draaiend’. In principe komen alledrie de soorten op hetzelfde gerecht neer. Het verschil ligt voornamelijk in de toegevoegde kruiden. Je serveert het gerecht met rijst of friet en salade, of op een broodje.
- Niet tevreden? Geld terug!
- Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd
- Kwaliteit verzekerd door certificeringen
- Klanten geven Natural Spices een 9.1
- Slechts €4,95 verzendkosten voor bestellingen onder €35
Doner kebabkruiden voor een geslaagd Turks vleesgerecht
Met doner kebabkruiden maak je een succes van dit Turkse vleesgerecht. Het bestaat uit precies die kruiden, die de smaken van het land en het gerecht perfect vertegenwoordigen. In de mix vind je paprika, komijn, koriander, uit, knoflook en peterselie. Ook zijn zout en peper er al aan toegevoegd, zodat de mix helemaal compleet is. Een recept heb je niet meer nodig. Je kunt doner kebabkruiden bij Natural Spices online bestellen in een verpakking van 500 gram, 1,5 kilo of 6 kilo. Na het kopen dien je het koel, droog en buiten bereik van direct zonlicht te bewaren.
Hoe gebruik je doner kebabkruiden?
Het werken met doner kebabkruiden is erg eenvoudig. Je hoeft het vlees er slechts mee op smaak te brengen. Doner kebab wordt oorspronkelijk van lamsvlees gemaakt. Tegenwoordig worden er ook andere soorten vlees zoals kip, kalkoen en kalfsvlees gebruikt. Na het kruiden geeft je het in de koelkast ongeveer twee uur de tijd om goed in te kunnen trekken. Je gebruikt 20 gram doner kebabkruiden per kilo vlees. Daarna snijd je het vlees in dunne plakjes en bak je het op hoog vuur gaar. Dankzij de doner kebabkruiden smaken de kleingesneden stukjes vlees precies zoals het hoort. Je hoeft zelf niet na te denken over de samenstelling van de mix en de verhoudingen tussen de verschillende kruiden.
Doner kebabkruiden zijn alleen voor de kebab bedoeld
Met zoveel vleesgerechten die uit het Oosten zijn overgewaaid, raken we nogal eens in de war over het verschil ertussen. Want waarin zijn doner kebab, gyros en shoarma nou eigenlijk verschillend? Laten we beginnen bij shoarma. Dit is de Israëlische benaming voor een aan het spit ronddraaiend stuk vlees. Dit kan elk denkbaar stukje vlees zijn. Het wordt van het spit geschraapt en in een pitabroodje gegeten. Gyros is van Griekse afkomst en is eveneens een stukje vlees dat aan een spies ronddraait. Doner kebab komt op hetzelfde neer. Kebab is het Perzische woord voor gebakken vlees en doner betekent in het Turks ‘draaiend’. In principe komen alledrie de soorten op hetzelfde gerecht neer. Het verschil ligt voornamelijk in de toegevoegde kruiden. Je serveert het gerecht met rijst of friet en salade, of op een broodje.
Voedingswaarden per 100 gram
Energie | 926,76 kJ |
Energie | 221,31 kcal |
Vetten | 8,7 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 0,4 gram |
Koolhydraten | 39,3 gram |
waarvan suikers | 5,2 gram |
Eiwitten | 9,8 gram |
Vezels | 18,3 gram |
Zout | 27 gram |
- Gebruik20 gram per kilogram.
- Ingrediëntenzout, peper, paprika, komijn, koriander, ui, knoflook, peterselie
- Land van herkomstNederland
Prijzen industrie & groothandel
Voor industriële bedrijven / groothandels hebben we een aparte sectie, minimale bestelling van EUR 1.000.
- Koop je producten rechtstreeks bij de producent
- Ontwikkeld en geproduceerd door Natural Spices
- Krijg gegarandeerd altijd de beste kwaliteit en prijs
- Geen verzendkosten voor al je bestellingen