Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
nl_NL Nederlands (Nederland) nl

Viskruiden

Met viskruiden voorzie je jouw stukje zalm, kabeljauw, pangasius en nog meer visgerechten van een mooie kleur en heerlijke smaak en textuur. Bij Natural Spices kun je verschillende viskruiden bestellen – van kibbeling kruiden, mosselkruiden, lemon salt tot aan viskruiden met minder zout. 

Viskruiden

Viskruiden voor een verrassende smaak

Viskruiden tillen jouw visgerecht naar een nog hoger niveau door er een verrassende twist aan te geven. Je gebruikt ze voor de zalm, kabeljauw en pangasius om maar enkele voorbeelden te noemen. Maar eigenlijk kunnen viskruiden op elke vissoort worden toegepast. Ze zijn een handig en voordelig alternatief voor het gebruik van verse kruiden, en minstens zo smakelijk! Viskruiden bestaan meestal uit een gedeelte zout en een gedeelte aromatische smaakmakers. Deze kunnen per soort verschillen. Zo wordt er in de Nederlandse keuken veel gebruik gemaakt van dille, maar zijn ook peterselie en oregano tijdloze favorieten.

Viskruiden: hoe ga je te werk?

Hoe je met viskruiden omgaat, hangt gedeeltelijk af van de bereidingswijze. Viskruiden kun je naar wens voor of na het bakken gebruiken. Echter zullen de meeste koks ervoor kiezen om eerst te kruiden alvorens ze de vis in de olie laten verdwijnen. Eventueel kun je de vis na het kruiden eventjes door de bloem heen halen, zo krijgt hij tijdens het bakken een mooi krokant paneerlaagje. Het beste kun je voor olijfolie of arachideolie kiezen. Kies je ervoor om je stukje vis te stoven, dan kun je natuurlijk ook viskruiden gebruiken. Stomen is een techniek waarbij de natuurlijke smaak van de vis het beste blijft behouden. Je besprenkelt de vis dan dan met wat kruiden en legt hem eventueel op een bedje van groenten. Hierdoor kan de smaak goed intrekken.

Voor op de barbecue

Vrijwel elke vissoort kun je ook op de barbecue leggen. Zeker de wat stevigere soorten zijn hier bij uitstek geschikt voor. Ook dan maak je gebruik van de overheerlijkste viskruiden. Bovendien vind je bij Natural Spices ook nog eens de BBQ Vuurkruiden. Deze kun je niet alleen als viskruiden gebruiken, maar kun je ook over de kooltjes van de barbecue strooien. Zo trekken de smaak en de geur optimaal in de stukken vis, maar is het ook voor vlees te gebruiken.

Viskruiden met of zonder zout

Alhoewel viskruiden bijna altijd gedeeltelijk uit zout bestaan, is het bij Natural Spices ook mogelijk om varianten zonder zout te kopen. Fijn voor als je bewust omgaat met je zoutgebruik. Koken zonder zout wordt steeds populairder en inmiddels is bewezen dat deze maaltijden verre van flauw en smakeloos zijn. Kruiden op zich zijn namelijk prima in staat om voldoende smaak aan je gerecht toe te voegen. Bij Natural Spices kun je verschillende soorten viskruiden online bestellen.