Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
nl_NL Nederlands (Nederland) nl
Conserveermiddel

Verbeter de houdbaarheid van je voedingsmiddelen

De houdbaarheid van levensmiddelen verleng je door er conserveermiddelen aan toe te voegen. Deze remmen de groei van bacteriën, schimmels en gisten. Zonder deze middelen die de houdbaarheid verbeteren, zou je binnen de kortste keren de meeste producten in je koelkast en voorraadkast weg kunnen gooien. Behalve dat zorgen ze er ook voor dat producten er aantrekkelijker uit blijven zien en betaalbaar blijven. Want des te sneller iets bederft, des te hoger de prijs. Conserveermiddelen hebben bijna altijd een E-nummer. Er zijn in totaal rond de vijftig E-nummers die gebruikt worden voor de verbetering van de houdbaarheid.

Houdbaarheid en voedselveiligheid

Middelen die de houdbaarheid van voedselproducten verhogen, zijn niet schadelijk voor de gezondheid. Alhoewel het gebruik van deze stoffen de laatste jaren veel kritiek te verduren heeft gehad, is uit onderzoeken gebleken dat van schadelijkheid absoluut geen sprake is. Conserveermiddelen zijn dus niet slecht voor je. Middelen die de houdbaarheid verlengen hebben een E-nummer gekregen omdat ze juist veilig zijn bevonden. Ook is het maximale gebruik ervan door de Europese Commissie vastgesteld. Daarbij zijn zulke brede marges aangehouden, dat het ook vrijwel onmogelijk is om teveel van een bepaald middel binnen te krijgen. Wel kan het zijn dat sommige mensen een allergie of overgevoeligheid voor een bepaald product hebben.

Wat zijn natuurlijke conserveermiddelen?

Natuurlijke conserveermiddelen zijn stoffen die van zichzelf de houdbaarheid van een product verlengen. Suiker is daar een goed en veel gebruikt voorbeeld van. Het is een stof die als zodanig in de natuur voorkomt. Bij Natural Spices kun je een breed assortiment houdbaarheidsverhogende hulpstoffen online bestellen. Je kunt ze in verschillende verpakkingsgrootten kopen, variërend van enkele honderden grammen tot een flink aantal kilo’s. De conserveermiddelen zelf bewaar je ook op een koele en donkere plaats. Wanneer je op werkdagen vóór 13.00 je bestelling plaatst, heb je deze de volgende dag in huis.