Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
nl_NL Nederlands (Nederland) nl
Droge worst mix

Droge worst mix

2 Beoordeling(en)
  • Niet tevreden? Geld terug!
  • Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd
  • Kwaliteit verzekerd door certificeringen
  • Klanten geven Natural Spices een 9.1
  • Slechts €4,95 verzendkosten voor bestellingen onder €35

Droge worst mix, jouw slagersgeheim


Met droge worst mix die je bij ons online kunt kopen ga je moeiteloos te werk als een professionele slager. Er bestaan vele verschillende soorten kruidenmixen en elke slager heeft zo zijn eigen geheim. Jouw geheim is de droge worst mix die je online bij Natural Spices kunt bestellen. Met deze kruidenmix geef je jouw zelfgemaakte droge worst precies díe smaak die hij nodig heeft. Je kunt de mix bestellen in een verpakking van 1,5 kilo, 5 kilo of 25 kilo.



Wat is droge worst mix?


Droge worst mix is een uitgebalanceerde samenstelling van kruiden, specerijen en hulpstoffen voor houdbaarheid en rijping. Je gebruikt hem voor het maken van bijvoorbeeld snijworst, boerenmetworst, chorizo of theeworst. Peper en foelie bepalen de smaak van het kruidenmengsel. Tijdens het maken van droge worst voeg je zelf nog colorozo toe aan het geheel. Per kilo vlees gebruik je 20 gram droge worst mix en 28 gram colorozo.



Het gebruik van colorozo


Je vermengt deze droge worst mix met het vlees. Behalve dat voeg je er ook colorozo aan toe. Deze zoutsoort bevat nitriet. Hij beschikt over een aantal erg gunstige eigenschappen, waardoor hij in de vleesverwerkende industrie een veel gebruikt product is. Colorozo verlengt de houdbaarheid van je producten door bacteriegroei af te remmen. Ook gaat het kleurverlies tegen én zorgt deze zoutsoort ervoor dat het vlees verminderd temperatuurgevoelig wordt. De aantrekkelijke kleur van de worst blijft op die manier langer behouden. Om een optimaal resultaat te bereiken, gebruik je in combinatie met de droge worst mix dus altijd colorozo.



Droge worst maken met behulp van droge worst mix


Het maken van droge worst is dankzij deze droge worst mix een eenvoudig proces, dat echter wel tijd vergt. Na het kruiden en vullen van de worst laat je de goede bacteriën hun werk doen. Dankzij het fermentatieproces gedurende het drogen dalt de pH-waarde en versterkt de smaak. Droge worst was vroeger overigens al erg populair vanwege zijn lange houdbaarheid. Je eet hem meestal als borrelhapje of als tussendoortje, alhoewel hij in diverse gerechten ook prima op zijn plaats is.

Voedingswaarden per 100 gram

Energie1193,49 kJ
Energie285,01 kcal
Vetten1,2 gram
waarvan verzadigde vetzuren0 gram
Koolhydraten68 gram
waarvan suikers53,9 gram
Eiwitten2,2 gram
Vezels5,4 gram
Zout0 gram
  • Gebruik20 gram per kilogram en 28 gram colorozo.
  • Ingrediëntendextrose, peper, sekwestrant: E575, voedingszuur: E301, foelie
  • Land van herkomstNederland

Prijzen industrie & groothandel

Voor industriële bedrijven / groothandels hebben we een aparte sectie, minimale bestelling van EUR 1.000.

  • Koop je producten rechtstreeks bij de producent
  • Ontwikkeld en geproduceerd door Natural Spices
  • Krijg gegarandeerd altijd de beste kwaliteit en prijs
  • Geen verzendkosten voor al je bestellingen
Contact opnemen