Navigatie
Door brand en bluswerkzaamheden hebben ons pand, machines en onze producten zowel rook- als waterschade opgelopen. De rest van de week zullen wij waarschijnlijk geen orders kunnen verzenden. Op dit moment kunnen wij nog niets zeggen over mogelijke levertijden. Excuses voor het ongemak en op voorbaat bedankt voor je begrip. Iedereen van Natural Spices is aangeslagen door deze onwerkelijke situatie.
 • Gratis verzending vanaf € 35,-
 • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
 • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
 • Niet tevreden? Geld terug!
nl_NL Nederlands (Nederland) nl

Frikandellen recept

Frikandellen recept

4 Beoordeling(en)
 • Niet tevreden? Geld terug!
 • Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd
 • Kwaliteit verzekerd door certificeringen
 • Klanten geven Natural Spices een 9.2

Frikandellen recept

Frikandel: een echte Nederlandse snack waar we dol op zijn. Des te leuker om deze een keer zelf te maken. Hieronder vind je het recept voor het maken van frikandellen.


Ingrediënten frikandel:


100 gram Rundvlees of paardenvlees
400 gram mager Varkensvlees
500 gram Kinnebakken (wangspek)
60 gram water
30 gram Frikandellen mix


Ingrediënten bouillon (om frikandel in te wellen / koken):


3 liter water
120 gram bouillonpoeder


Voorbereiding:


Het vlees vers sorteren en van stempels, zenen, en andere ongerechtigheden ontdoen. Vervolgens in grote stukken snijden en goed koelen bij 0 ° C of licht invriezen. Of het vlees zoals beschreven kopen bij uw slager.
De messen en platen van de gehaktmolen die gebruikt worden moeten scherp en goed geslepen zijn: gebruik de 10 mm en de 2 of 3 mm plaat. Voor het afvullen gebruiken we een vulhoorn met een doorsnede van circa 3 cm.
De lengte is 20 cm, hiermee kom je op een gewicht van circa 100 gram. Handmatig vormen kan ook eventueel.


Bereiding:


Het vlees eerst grof (voor) malen door de 10 mm plaat. Wanneer u geen gehaktmolen heeft kunt u deze stap overslaan. Het vlees, de kruidenmix en het water losjes door elkaar mengen. Wanneer u geen gehaktmolen heeft kunt u deze stap overslaan. De totale massa door de 2 of 3 mm plaat malen. U kunt ook het vlees door uw slager laten malen in de gehaktmolen en vervolgens zelf de kruidenmix en water toevoegen. Kort na-mengen tot er een goede binding verkregen is. (Te kort mengen geeft te weinig binding, te lang mengen kan alleen leiden dat de frikandel stug wordt.) De eindtemperatuur van het deeg voor verdere verwerking, moet nu circa 14 ° C zijn.
De stopmachine afstellen op de lengte (20 cm) en gewicht (100 gram) en op een natte plaat de frikadellen afstoppen. U kunt ook de frikandellen met de handvormen, door de massa te verdelen in porties van 100 gram en met natte handen te rollen tot frikandel vorm. Nu moet de bouillon worden gemaakt door het bouillonpoeder op te lossen in het extra water en te verhitten tot 80 ° C (het mag niet koken). De frikadellen hier vervolgens in laten glijden, en 25 tot 30 minuten gaar laten worden. (Ze mogen in geen geval van binnen nog rauw zijn). Direct na het afkoelen moeten de frikandellen worden ingevroren.


De frikandel serveren:


Friteuse: De bevroren frikadellen circa 4 minuten frituren in olie van vet van 180 ° C.
Koekenpan: De bevroren frikadellen met een klontje boter of margarine circa 9 minuten bij middelmatige stand verwarmen. Regelmatige keren.
Oven / Grill / Barbecue: de oven voorverwarmen op 250 ° C of de grill voorverwarmen op de hoogste stand. De bevroren frikadellen op de bakplaat circa 14 minuten in het midden van de oven of grill verwarmen. Regelmatig keren.

Prijzen industrie & groothandel

Voor industriële bedrijven / groothandels hebben we een aparte sectie, minimale bestelling van EUR 1.000.

 • Koop je producten rechtstreeks bij de producent
 • Ontwikkeld en geproduceerd door Natural Spices
 • Krijg gegarandeerd altijd de beste kwaliteit en prijs
 • Geen verzendkosten voor al je bestellingen
Contact opnemen