Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
nl_NL Nederlands (Nederland) nl

Welke kruiden passen goed bij vis?

2021-07-22 14:24:38

Vis is niet alleen super lekker, maar het eten van vis is ook nog eens goed voor je gezondheid. Om deze redenen hebben we maar al te graag zalm, kabeljauw, forel en andere vissoorten op het menu. Natuurlijk is vis al heerlijk van zichzelf, maar met natuurlijke smaakmakers geef je het een extra smaakboost – oftewel het neusje van de zalm. In deze blog lees je welke kruiden je het best kunt gebruiken bij vis.

Deze enkelvoudige smaakmakers passen perfect bij vis:

First things first: met peper en zout geef je al een heerlijke smaak aan vis – de kracht van deze smaakmakers moeten we niet onderschatten. Gebruik overigens niet te veel, want vis is van zichzelf al best zout. Andere smaakmakers die goed passen bij vis en visgerechten zijn als volgt:

Deze kruidenmixen passen goed bij vis:

Wil je het wat spannender? Gebruik dan een kruidenmix bij je visgerechten. Wij hebben speciaal hiervoor de Vis-a-vis kruidenmix ontwikkeld. Deze bevat onder andere zout, peper, dragon en rozemarijn – ook wel de kruiden die hierboven staan – maar ook nog citroen, gember en bonenkruid om het geheel nog meer smaak te geven. De kruidenmix is zo ontwikkeld dat het bij elk stukje vis past. Zalm, kabeljauw, sardientjes, tonijn, garnalen, schelvis? No problemo, jij zet ze met deze mix in één handomdraai op tafel.

Naast de Vis-a-vis kruidenmix hebben we nog een enorme aanrader voor witvis (zoals kabeljauw): kruidenboter kruiden. Je zou het niet zo snel denken door de naam, maar deze mix bevat een groot scala aan kruiden die perfect passen bij een stukje (wit)vis. Dit combineert trouwens erg goed in een pasta.

De kruiden die hierboven opgesomd zijn, doen je wellicht denken aan de Italiaanse keuken. Maar wist je dat je ook een andere twist kunt geven aan je vis en visgerechten? Denk bijvoorbeeld aan een Aziatisch tintje die je kunt geven met bijvoorbeeld de vadouvan kruidenmix. Of wat dacht je van Ras-el-hanout waardoor je je voor even in de Arabische sferen waant?

Welke vis(gerechten) zet jij op tafel? 

TV-Chef London Loy maakt maar al te graag vis en visgerechten met onze smaakmakers. Denk bijvoorbeeld aan gegrilde sardientjes van de barbecue of poké bowl met pittige makreel. Benieuwd naar nog meer recepten? Bekijk dan de receptpagina en/of volg ons op Instagram en Facebook.