Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
nl_NL Nederlands (Nederland) nl

Tulband recept, gezellig bakken met je kind

2022-12-16 12:47:04

December is een drukke maand en staat natuurlijk in het teken van de feestdagen. Vooral met kerst pakken we massaal uit in de keuken en verschijnen de lekkerste gerechten op de tafel. Naast traditionele kerstgerechten als varkenshaas, gevulde kalkoen en gourmet, zijn er ook heerlijke zoetigheden. Hiervan is de tulband misschien wel het meest bekend. Tulband kun je krijgen in allerlei vormen, van natural tot heerlijk gekruid. Bij Natural Spices zijn we allemaal gek van koken, en al helemaal samen met onze kinderen. Daarom dit tulband recept dat je gezellig met je dochter en of zoon kunt maken. Hopelijk krijgen ze zo interesse in koken en bakken, daar zijn alle ouders bij gebaat!

Tulband recept

We gaan een heerlijk gekruide kerst tulband maken met een flinke lijst aan ingrediënten:

 

Voor het glazuur

  • 150 gram poedersuiker
  • melk

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  2. Meng het lijnzaad met het water en laat even apart staan (Ter vervanging van ei is dit een top ei vervanger).
  3. Verwarm de appelstroop kort in de magnetron of in een pannetje zodat het vloeibaar wordt.
  4. Vet de tulbandvorm in met olie of een plantaardige boter.
  5. Meng de eivervanger nu met de appelmoes, kokosbloesemsuiker, amandelmelk en vanille-extract en voeg als laatst de appelstroop toe. Meng even goed door elkaar in de keukenmachine tot een glad beslag.
  6. Voeg dan de bloem, amandelmeel, bakpoeder, baking soda, kruiden en een snufje zout toe en mix dit even heel kort door elkaar tot het net gemengd is. Schep het langzaam door dan blijft het beslag luchtig.
  7. Giet het beslag in de tulbandvorm en bak het in het midden van de oven in 35-45 minuten gaar en controleer met een satéprikker of hij klaar is.
  8. Even laten afkoelen en dan omdraaien op een koelrek en volledig laten afkoelen.
  9. Maak vervolgens het glazuur door de poedersuiker te mengen met een klein beetje melk tot een dik papje en giet dit over de tulband.
  10. Laat de glazuur uitharden en snij de tulband in stukjes.

 

Have a spice christmas!