Helaas kunnen we door de coronacrisis niet uiteten. Toch kan jij zelf ook een heerlijk culinaire hoogstandje op tafel toveren. In deze blog geven we je 5 tips die ervoor zorgen dat jij een alledaagse maaltijd verandert in iets onvergetelijks.
Wist je dat je voor een culinair hoogstandje niet eens zoveel ingrediënten nodig hebt? Het geheim? Kruiden en specerijen. Deze maken echt een verschil. Ze geven een heerlijke smaak aan je gerecht, maar zorgen ook voor een mooie kleur, lekkere geur en textuur. Denk bijvoorbeeld aan kurkuma die een rijstgerecht een echte kleurboost geeft, de geur van garam masala of Hurry Curry als je een curry maakt of rozemarijn over een stukje vlees of vis voor een heerlijke textuur.
We begrijpen natuurlijk dat je zo snel mogelijk wilt genieten van een heerlijke maaltijd. Toch is geduld een schone zaak en kan de tijd er echt voor zorgen dat de smaak van een gerecht meer tot zijn recht komt. Denk bijvoorbeeld aan het marineren van vlees. Rosemary’s Chicken gebruik je bijvoorbeeld voor het marineren van kip, Porky’s Rub voor varkensvlees en Beef BBQ Chief voor rundvlees. Een paar uur van tevoren smeer je het vlees in met een beetje olijfolie en de rub en vervolgens laat je deze intrekken voordat je het gaat bereiden. Zo zie je maar, voorbereiding is écht het halve werk.
Een dipje, sausje of dressing zorgen ervoor dat je een geheel maakt van een gerecht. De ingrediënten binden beter aan elkaar en krijgen samenhang. Of ze geven je gerecht een verrassende twist. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke guacamole in een Mexicaanse bowl of een dressing met Sirtaki Mix in een salade?
Met jouw kookskills waan je je in het leven van Picasso. Door creatief gebruik te maken van kruiden en specerijen zorgen ze voor contrasterende kleuren in garnering en gerecht en daarmee dat het nóg aantrekkelijker wordt. Denk bijvoorbeeld aan aardappels met paprikapoeder of Pablo's Potato, of groente met Habibi Veggie.
Met kruiden, specerijen en sauzen kun je verschillende smaken (zoet, zuur, bitter, zout en umami) aan je gerecht geven. Zo geef je met vanille, kardemom, zoethout en kaneel een zoete smaak aan gerecht, met bijvoorbeeld chilipoeder en cayennepeper een pittige twist en citroengras geeft weer een zure smaak. Je kunt ervoor kiezen om je gerecht op één smaak te baseren maar het is ook leuk om een combinatie ervan te gebruiken. Dit geeft een echt verrassingseffect.
Met onze unieke kruiden(mixen), specerijen, sauzen en dressings kan iedereen (yes! jij dus ook) thuis aan de slag. We zijn ontzettend benieuwd wat voor culinair hoogstandje jij binnenkort op tafel zet. Deel jouw creatie met ons op Instagram, Facebook en Twitter.