Navigatie
 • Gratis verzending vanaf € 35,-
 • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
 • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
 • Niet tevreden? Geld terug!
nl_NL Nederlands (Nederland) nl

Kurkuma, het meest populaire specerij van de klas

2022-10-31 09:30:48

Gebruik jij al Kurkuma in je keuken?

Naast lekker is kurkuma ook gezond. Als een kruid lekker is maar ook super gezond, dan zijn we bij Natural Spices natuurlijk meteen geïnteresseerd om hier eens in te duiken. Aan Kurkuma of curcuma, koenier, koenjit, indiase geelwortel en in het engels tumeric worden veel gezondheidsvoordelen toegeschreven. Het zou goed zijn voor je spijsvertering en pijnstillend werken. Dit familielid van de gember is bijna niet meer weg te denken uit de keuken. Wij gebruiken voornamelijk de wortel van deze plant maar ook de bladeren kun je gebruiken om gerechten in te rollen of als kruid in te gebruiken. De wortel wordt gekookt en gedroogd en gemalen tot poeder maar ook als verse specerij kun je het malen of raspen als gember.  


Gerechten met kurkuma 

90 procent van de productie van kurkuma vindt in India plaats. Het is dus niet vreemd dat je deze topper veel terugvindt in recepten van curry’s. Kurkuma heeft qua smaak veel weg van honing, rabarber of walnoten, kortom een aardse smaak. Ook de Arabisch getinte keuken maakt veel gebruik van deze super spice. Een goede couscous bevat bijna altijd kurkuma. De gele kleur en de geur zorgen voor een mooi palet op je bord als je gerecht klaar is. Kijk alleen uit met het gebruik want die mooie gele kleur is best lastig uit je kleding te krijgen.

Helpt kurkuma aan een betere gezondheid

Buiten dat de Kurkuma een mooi ingrediënt is om te gebruiken in de keuken worden er ook veel gezondheidsvoordelen aan deze gele rakker toegeschreven. De curcumine zorgt ervoor dat je darmen eten beter verteren en het is ook goed voor de werking van je galblaas. Ook helpt het tegen onstekingen als antioxydant. Gebruik van Curcumine door het alleen maar toe te voegen aan je gerecht is niet efffectief genoeg om de gezondheidsvoordelen te behalen. Als je grote hoeveelheden kurkuma neemt is de kans op bijwerkingen groot. Let op dat je niet overdoseert. De meeste onderzoeken wijzen uit dat 500 mg per dag gedurende 30 dagen al effectief is. Het wordt afgeraden deze dosis langdurig te gebruiken. Een theelepel is ongeveer 2-3 gram. 


De voordelen van het gebruik van kurkuma op een rij 

 • helpt je spijsvertering 
 • is goed voor je libido 
 • laat je soepeler bewegen 
 • is een anti oxydant 
 • heeft een positieve invloed op je humeur 
 • zuivert je lever 
 • Kurkuma vermindert pieken in je suikerspiegel 
 • Kurkuma stimuleert het afvalproces 
 • Kurkuma draagt bij aan een goede nachtrust  

Ik start alvast met een heerlijke kurkuma latte morgenochtend! 

 

(Biologische) kurkuma kopen bij Natural Spices 

Al met al is kurkuma dus een perfecte kleurbooster en een heerlijke smaakmaker, die ervoor zorgt dat jij in een handomdraai gezonde gerechten op tafel zet. Bij Natural Spices bieden we twee varianten aan: kurkuma poeder en biologische kurkuma poeder. Kurkuma van hoge kwaliteit kun je in onze webshop bestellen in verpakkingen van 80 gram, 500 gram, 1 kilo, 5 kilo en 25 kilo. Ideaal voor zowel thuiskoks als professionals dus!  

 

Have a spice day! 

Uit de keuken van Natural Spices, daar werken wij dagelijks aan ons levensmotto.  Het leven van mensen gezonder en smaakvoller maken door middel van de kracht van smaak