Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
nl_NL Nederlands (Nederland) nl
Vacuümzakken
Vacuümzakken

Vacuümzakken om de houdbaarheid te verlengen

Dankzij vacuümzakken voor voedsel ga je een hoop verspilling tegen. Ze stellen je namelijk in staat om de houdbaarheid van een flink aantal voedingsmiddelen aanzienlijk te verlengen. In sommige gevallen kun je de houdbaarheid met een paar dagen verlengen, maar soms is het ook mogelijk om deze tot wel te vertienvoudigen. De gemiddelde houdbaarheid van producten die in vacuümzakken verpakt zijn, is terug te vinden op internet. Het bewaarproces van vacuümverpakt voedsel is hetzelfde als bij voedsel dat niet op deze manier is verpakt. Waar je normaal iets in de koelkast of vriezer zou bewaren, doe je dat ook nu.

Aluminium en buisfolie

Bij Natural Spices vind je een breed assortiment aan vacuümzakken. Deze kunnen zowel zijn vervaardigd van aluminium of van buisfolie. Je kunt ze in verschillende verpakkingsgrootten kopen. De aluminiumzakken hebben behalve een bacterievrije binnenzijde ook nog eens de eigenschap dat ze beschermen tegen verkleuring.

De verschillende diktes van vacuümzakken

Bij Natural Spices kun je een diversiteit aan vacuümzakken eenvoudig online bestellen. De vacuümzakken verschillen van elkaar wat betreft dikte en afmeting. De dikte wordt uitgedrukt in MY (micron). Uiteraard geldt dat des te dikker de zak is, des te steviger hij is. Dat is zeker van belang wanneer je wat ‘scherpere’ voedingsmiddelen wilt bewaren. Waar een portie risotto geen problemen zal opleveren, is het vacuum verpakken van stukken vlees inclusief bot toch een ander verhaal. Om te voorkomen dat de zak gaat scheuren, kun je het beste voor een dikkere variant kiezen.

De afmetingen

Behalve de dikte van de vacuümzakken is ook de afmeting van belang. Bedenk je dan ook altijd goed welke zak je precies nodig hebt. Te kleine zakken zullen niet goed genoeg sealen, terwijl het bij een te grote zak onnodig lang duurt om de lucht eruit te pompen. Een klusje dat doordoor tijdrovend en duur wordt. Het eerstgenoemde getal van de afmeting betreft de breedte van de opening van de vacuümzakken. Des te smaller je de zak koopt, des te lager de verspilling. Aan de bovenkant moet je namelijk altijd al een ruimte van ongeveer zeven centimeter leeg laten.

Vacuümzakken voor één portie

De afmeting 20x25 wordt veel gebruikt, dit komt ongeveer neer op een portie voor één persoon. Ook heeft de zak zo een handig formaat voor als je hem wilt ontdooien in een koekenpan. De zak past daar precies in. Zo kun je met behulp van de sous-vide techniek eenvoudig een maaltijd ontdooien en verwarmen, vaak in niet meer dan een kwartier. Houd bij het verwarmen van je voedingsmiddelen wel altijd rekening met de maximumtemperatuur die de vacuümzakken aankunnen.