Navigatie
Door brand en bluswerkzaamheden hebben ons pand, machines en onze producten zowel rook- als waterschade opgelopen. De rest van de week zullen wij waarschijnlijk geen orders kunnen verzenden. Op dit moment kunnen wij nog niets zeggen over mogelijke levertijden. Excuses voor het ongemak en op voorbaat bedankt voor je begrip. Iedereen van Natural Spices is aangeslagen door deze onwerkelijke situatie.
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
nl_NL Nederlands (Nederland) nl
Satéstokjes

Satéstokjes voor de allerlekkerste stukjes geroosterd vlees

Satéstokjes zijn onlosmakelijk verbonden met de inmiddels één van de meest favoriete stukjes vlees van ons land. De aan een spiesje geregen stukjes geroosterd vlees zijn vanuit Indonesië onze kant op gewaaid. Je kunt ze zowel op een bakplaat, op de barbecue als in de oven gebruiken. In combinatie met de daarvoor speciaal bestemde saus creëer je een maaltijd of snack waar je je vingers bij aflikt. Bij Natural Spices kun je satéstokjes van verschillende diktes, lengtes en materialen online kopen. Ook is het mogelijk om bij ons metalen spiezen voor shaslicks te kopen. Voor cocktailprikkers ben je hier eveneens aan het juiste adres.

Satéstokjes van verschillende materiaalsoorten

Bij Natural Spices kun je zowel satéstokjes van berken of van bamboe online kopen. Berkenhout is hetzelfde hout als waar ijsstokjes van gemaakt worden. Bamboe is bij uitstek geschikt om voor satéstokjes te worden gebruikt. Het heeft namelijk brandwerende eigenschappen. Bamboe lijkt weliswaar op hout, maar is eigenlijk een grassoort. En wist je dat het gebruik van dit soort satéstokjes ook nog eens een zeer milieuvriendelijke keuze is? Een bijkomend voordeel van het gebruik van dit materiaal is dat de boomkap gereduceerd wordt. Bamboe bestaat namelijk in overvloed en groeit ook nog eens razendsnel. Enkele bamboe varianten die wij in ons assortiment hebben, zijn zogenaamde ‘gunshaped’ satéstokjes. We noemen ze ook wel roeispaantjes. Het bredere uiteinde zorgt ervoor dat je het stokje makkelijker kunt beetpakken en omdraaien.

Het wellen van satéstokjes

Berkenhout behoort tot de zogeten ‘lichte’ of ‘zachte’ houtsoorten en dat betekent dat het vrij gemakkelijk brandt. Hoewel het een erg prettige houtsoort is, betekent dit wel dat je deze satéstokjes minder brandbaar moet maken. Dat doe je door de stokjes te wellen, oftewel in een laagje water te zetten. Dit doe je een aantal uur voor gebruik, of het liefst al de nacht ervoor. Zo kan het water goed in het hout trekken en zullen de stokjes een stuk minder snel verbranden. Ook splinteren ze aanzienlijk minder.