Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
nl_NL Nederlands (Nederland) nl
Rolladenet

Rolladenet: effectief en gebruiksvriendelijk

Met een rolladenet ga je als een echte professional te werk. Hiermee bind je stukken vlees op tot een mooie rollade. Een rolladenet stelt je in staat om snel en efficiënt aan de slag te gaan. Een dergelijk net is namelijk elastisch en dat betekent dus een stuk meer gebruiksgemak dan een rolladetouw, waarmee je op de traditionele manier knoopt. Bij Natural Spices kun je verschillende soorten online kopen. Haal jouw rolladenet in huis en ga te werk als een ambachtelijke slager!

Buismaat, kaliber en kettingdraden

De buismaat van een rolladenet staat voor de doorsnee van het product. De term buismaat komt van de handigste techniek om een rollade te maken, namelijk door het net om een buis of pijp heen te schuiven. Je legt een knoop in het uiteinde van het net en daarna laat je de rollade gemakkelijk door de buis heen glijden. Het kaliber van de rollade en het aantal geknoopte kettingdraden komen in verhouding overeen met de buismaat. Des te meer kettingdraden het rolladenet is, des te fijner is deze. Een fijn rolladenet wordt ook wel fijnmazig genoemd.

Het materiaal van een rolladenet

De netten die je bij ons online kunt bestellen, zijn allen gemaakt van elastische polyester. De voordelen van dit materiaal zijn dat het hittebestendig is en na het bakken of braden makkelijk van het vlees loslaat. Omdat elk rolladenet dat je bij ons online kunt kopen elastisch is, is het nog makkelijker om het stuk vlees in de gewenste vorm te krijgen. Ook stelt een dergelijk rolladenet je in staat om verschillende losse stukken vlees tot één rollade te maken. Houd er wel rekening mee dat een elastisch rolladenet wat dieper in de zachtere vleessoorten trekt en er daardoor een klein risico bestaat dat je het korstje beschadigt als je het net niet voorzichtig genoeg verwijdert.