Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
nl_NL Nederlands (Nederland) nl
Marinades op oliebasis

Op culinaire wereldreis met marinades op oliebasis

Bij Natural Spices vind je een breed assortiment aan marinades op oliebasis. Marinades die smaken uit de hele wereld vertegenwoordigen. De smaken op je bord zullen je in gedachten doen vervoeren naar bestemmingen zoals Griekenland, Italië en Frankrijk. Maar ook kun je het wat verder weg zoeken en jouw stukje vlees of vis voorzien van een Zuid-Amerikaanse twist. Marinades op oliebasis bedekken voedingsmiddelen. Dit in tegenstelling tot de droge varianten, die er dieper intrekken. De olie zorgt ervoor dat het kruidige mengsel extra goed kan hechten.

Wat je moet weten over het gebruik van marinades op oliebasis

Met marinades op oliebasis geef je een door jou gewenste smaak aan een stukje vlees of vis. Of aan tofu natuurlijk, mocht je vegetarisch koken. Marineren is geen noodzakelijke handeling. De genoemde voedingsmiddelen hebben namelijk van zichzelf allemaal al smaak. Daarom is het van belang om met het gebruik van een marinade op oliebasis nooit te overdrijven. De marinade dient een mooi geheel te vormen met een stukje vlees, maar deze niet te overheersen.

Hoe lang moet je voedingsmiddelen marineren?

Hoe lang je marineert, hangt af van het specifieke product. Zo is voor de meeste groente- en zachte vissoorten een uur vaak voldoende. Rund- en lamsvlees hebben het vijfvoud daarvan nodig. Je product moet op kamertemperatuur zijn op het moment dat je hem met de marinade op oliebasis insmeert. Zo kan deze namelijk het beste intrekken en bereik je de optimale smaakbeleving.

Snel en eenvoudig online bestellen

Kijk jij er ook naar uit om op culinaire ontdekkingstocht te gaan en de smaken van verschillende landen te ontdekken? Neem dan een kijkje in het assortiment en ontdek welke marinades op oliebasis je bij ons online kunt kopen. Uiteraard zijn alle marinades zorgvuldig samengesteld en van hoge kwaliteit.