Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
nl_NL Nederlands (Nederland) nl
Komijnzaad gemalen biologisch

Komijnzaad gemalen biologisch

  • Niet tevreden? Geld terug!
  • Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd
  • Kwaliteit verzekerd door certificeringen
  • Klanten geven Natural Spices een 9.1
  • Slechts €4,95 verzendkosten voor bestellingen onder €35

Komijnzaad gemalen biologisch: oosterse specerij die de hele wereld heeft veroverd


Komijnzaad gemalen biologisch staat in Nederland ook wel bekend als ‘djinten’ of ‘djintan’. Ook ‘jintan’, een verbastering van de Indonesische naam voor komijn kom je af en toe tegen. Hoe je de specerij ook noemt, zijn warme en kruidige smaak is van toegevoegde waarde in meer gerechten dan je in eerste instantie zou denken. Komijn vindt zijn oorsprong in Turkije, het Midden-Oosten en India. Het komijnzaad gemalen biologisch dat je online bij ons kunt bestellen is afkomstig uit Turkije en aldaar op biologische wijze geteeld. Je kunt het gemalen zaad kopen in een verpakking van 150 gram of 1 kilo.

De smaak van komijnzaad gemalen biologisch


De scherpe en warme smaak van komijnzaad gemalen biologisch is tegelijkertijd gronderig en anijsachtig. Het lijkt sterk op biologische karwijzaad, maar deze is wat sterker van smaak. Komijn is minder scherp van smaak en iets bitterder. Komijnzaad gemalen biologisch wordt ook regelmatig vergeleken of zelfs verward met kurkuma. Kurkuma wordt echter uit de wortels van een geheel andere plant gewonnen. De komijnplant is familie van de dille-, koriander- en kervelplant. Ook deze hebben een pikante en licht bittere smaak.

In welke gerechten gebruik je komijnzaad gemalen biologisch?


Komijnzaad gemalen biologisch is een specerij die je in tal van gerechten uit diverse internationale keukens kunt verwerken. Komijn gaat prima samen met kerrie, koriander en peterselie. Maar ook op zichzelf is hij in staat om een vol en interessant aroma te creëren. Komijnzaad gemalen biologisch is heerlijk in warme kaasgerechten en sauzen, in couscous en tajines en een onmisbaar ingrediënt in de Mexicaanse chili con carne. Behalve in die gerechten is hij ook op zijn plaats in een oerhollandse schotel. Diverse stamppotten (vooral zuurkool) maar ook een witlofschotel geef je er een bijzondere draai mee. Komijn gaat ook hand in hand met vlees, vooral lamsvlees.

Voedingswaarden per 100 gram

Energie1792,29 kJ
Energie428 kcal
Vetten22,3 gram
waarvan verzadigde vetzuren0 gram
Koolhydraten34 gram
waarvan suikers0 gram
Eiwitten17,8 gram
Vezels0 gram
Zout0 gram
  • GebruikAfhankelijk van toepassing; naar smaak.
  • Ingrediëntenkomijn bio
  • Land van herkomstTurkije

Prijzen industrie & groothandel

Voor industriële bedrijven / groothandels hebben we een aparte sectie, minimale bestelling van EUR 1.000.

  • Koop je producten rechtstreeks bij de producent
  • Ontwikkeld en geproduceerd door Natural Spices
  • Krijg gegarandeerd altijd de beste kwaliteit en prijs
  • Geen verzendkosten voor al je bestellingen
Contact opnemen