Gelatine 250 bloom
Gelatine 250 Bloom is een geur- en smaakloos bind- en verdikkingsmiddel dat eiwitgebaseerd en dus niet-zetmeelhoudend is. Het wordt verkregen uit collageen, wat onderdeel is van het bindweefsel van dieren. De gelatine 250 Bloom die je bij Natural Spices online kunt bestellen, wordt gemaakt van rund. Het product bestaat in zowel poeder als kleurloze blaadjes. Bij Natural Spices kun je de poedervariant online kopen in verpakkingen van zowel 600 gram, 1,5 kilo, 7 kilo als 25 kilo. Je gebruikt het bindmiddel om bijvoorbeeld bavarois en puddinkjes te maken. Het bindmiddel laat zich goed oplossen in warm water en wordt bij afkoeling een gel.
Gelatine 250 Bloom valt in de zogeheten categorie ‘heldere of blinde bindmiddelen’. Het additief is warm en blind bindend. Dat laatste wil zeggen dat het de vloeistof helder houdt. Oplossen kun je doen in warm water, maar ook in warme melk of slagroom. Dat geheel giet je vervolgens bij hetgeen dat je goed wilt laten opstijven. Zodra de opgeloste gelatine 250 Bloom afkoelt en een temperatuur tussen de tien en vijftien graden bereikt, vormt het als het ware een gel die het voedingsmiddel stijf maakt. Het duurt een aantal uur voordat dit hele proces is voltooid. De gelatinemoleculen nemen tot wel tien keer hun gewicht in water op. Giet de massa nooit meteen na het mengen in de vorm, gelatine 250 Bloom zakt namelijk naar beneden. Wacht dus eerst tot het geheel begint op te stijven.
Agar agar is een bindmiddel dat tegenwoordig ook vaak wordt gebruikt. In warme gebieden wordt dit bindmiddel al tijden toegepast, omdat de omgevingstemperatuur daar te hoog is voor gelatine 250 Bloom. Veel koks twijfelen of ze nu gelatine 250 Bloom of agar agar moeten gebruiken. In principe is de werking van deze twee additieven hetzelfde. Agar agar is afkomstig van een algensoort. Vanwege zijn plantaardige oorsprong en sterke werking wordt het steeds populairder. Wel dient het heel nauwkeurig gedoseerd te worden en kunnen kleine verschillen al grote gevolgen hebben. Het werken met agar agar is daardoor wat lastiger. Agar agar kun je bij Natural Spices overigens ook online bestellen.
- Niet tevreden? Geld terug!
- Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd
- Kwaliteit verzekerd door certificeringen
- Klanten geven Natural Spices een 9.1
- Slechts €4,95 verzendkosten voor bestellingen onder €35
Gelatine 250 Bloom voor het op laten stijven van voedingsmiddelen
Gelatine 250 Bloom is een geur- en smaakloos bind- en verdikkingsmiddel dat eiwitgebaseerd en dus niet-zetmeelhoudend is. Het wordt verkregen uit collageen, wat onderdeel is van het bindweefsel van dieren. De gelatine 250 Bloom die je bij Natural Spices online kunt bestellen, wordt gemaakt van rund. Het product bestaat in zowel poeder als kleurloze blaadjes. Bij Natural Spices kun je de poedervariant online kopen in verpakkingen van zowel 600 gram, 1,5 kilo, 7 kilo als 25 kilo. Je gebruikt het bindmiddel om bijvoorbeeld bavarois en puddinkjes te maken. Het bindmiddel laat zich goed oplossen in warm water en wordt bij afkoeling een gel.
Wat doet gelatine 250 Bloom?
Gelatine 250 Bloom valt in de zogeheten categorie ‘heldere of blinde bindmiddelen’. Het additief is warm en blind bindend. Dat laatste wil zeggen dat het de vloeistof helder houdt. Oplossen kun je doen in warm water, maar ook in warme melk of slagroom. Dat geheel giet je vervolgens bij hetgeen dat je goed wilt laten opstijven. Zodra de opgeloste gelatine 250 Bloom afkoelt en een temperatuur tussen de tien en vijftien graden bereikt, vormt het als het ware een gel die het voedingsmiddel stijf maakt. Het duurt een aantal uur voordat dit hele proces is voltooid. De gelatinemoleculen nemen tot wel tien keer hun gewicht in water op. Giet de massa nooit meteen na het mengen in de vorm, gelatine 250 Bloom zakt namelijk naar beneden. Wacht dus eerst tot het geheel begint op te stijven.
Het verschil tussen gelatine 250 Bloom en agar agar
Agar agar is een bindmiddel dat tegenwoordig ook vaak wordt gebruikt. In warme gebieden wordt dit bindmiddel al tijden toegepast, omdat de omgevingstemperatuur daar te hoog is voor gelatine 250 Bloom. Veel koks twijfelen of ze nu gelatine 250 Bloom of agar agar moeten gebruiken. In principe is de werking van deze twee additieven hetzelfde. Agar agar is afkomstig van een algensoort. Vanwege zijn plantaardige oorsprong en sterke werking wordt het steeds populairder. Wel dient het heel nauwkeurig gedoseerd te worden en kunnen kleine verschillen al grote gevolgen hebben. Het werken met agar agar is daardoor wat lastiger. Agar agar kun je bij Natural Spices overigens ook online bestellen.
Voedingswaarden per 100 gram
Energie | 1423,78 kJ |
Energie | 340 kcal |
Vetten | 0 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 gram |
Koolhydraten | 0 gram |
waarvan suikers | 0 gram |
Eiwitten | 85 gram |
Vezels | 0 gram |
Zout | 0 gram |
- GebruikAfhankelijk van toepassing; naar smaak.
- Ingrediëntengelatine poeder
- Land van herkomstDuitsland
Prijzen industrie & groothandel
Voor industriële bedrijven / groothandels hebben we een aparte sectie, minimale bestelling van EUR 1.000.
- Koop je producten rechtstreeks bij de producent
- Ontwikkeld en geproduceerd door Natural Spices
- Krijg gegarandeerd altijd de beste kwaliteit en prijs
- Geen verzendkosten voor al je bestellingen